Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/davorovenovosti

Marketing

Crkva u Engleskoj priprema se za Olimpijske igre Presveto u središtu Olimpijskih igara

Presveti oltarski sakrament bit će za vrijeme Olimpijskih igara 24 sata dnevno izložen u crkvi svetog Franje Asiškog u istočnom dijelu Londona, prenosi Catholic Herald.

Crkva u Engleskoj priprema se za Olimpijske i Paraolimpijske igre koje se iduće godine održavaju u Londonu. Svećenici će biti dostupni sportašima i trenerima u Olimpijskom selu, kao i posjetiteljima igara. U crkvi svetoga Franje Asiškog te Westminsterskoj katedrali služit će se mise na različitim jezicima, a u duhovnim i pastoralnim centrima naći će se mjesta i za odmor volontera, objasnio je Frank van Velzen, pomoćnik katoličkog koordinatora Olimpijskih i Paraolimpijskih igara.

Crkva je vodeći suradnik u organizaciji More than Gold (Više od zlata), ekumenskoj inicijativi čiji je cilj uključivanje kršćanskih vjernika u Olimpijske igre pružajući podršku natjecateljima i posjetiteljima igara. Pri ostvarenju toga cilja, inicijativa djeluje na tri razine. Na prvoj razini inicijativa pokušava doprijeti do ljudi organizacijom različitih sportskih kvizova i natjecanja, sportskih kampova za djecu i odrasle, kulturnih manifestacija i programa… „Cilj je izići izvan prostora crkve kako bismo ljude vratili u Crkvu“, rekao je van Velzen.

Gostoljubivost domaćina je sljedeći način na koji se vjernici mogu aktivnije uključiti u Olimpijske igre primajući sportaše i njihove obitelji u svoje domove tijekom igara ili volontirajući u „centrima gostoljubivosti“ koji će biti postavljeni na nekoliko mjesta u gradu kako bi posjetiteljima poslužili kao mjesta za odmor i tijela i duha.

Najaktivniji angažman vjernika zahtjeva treća razina djelovanja ove inicijative nazvana jednostavno i slikovito – služenje. Služenjem se ljubav prema Bogu pretače u akciju. Olimpijske igre velik su događaj koji zahtjeva cijelu vojsku volontera koji će se baviti različitim logističkim i praktičnim poslovima. Na ovaj način vjernici zaista djeluju kao „sol zemlje i svjetlo svijeta“.
Autor: Valentina Gusić

Post je objavljen 01.08.2011. u 13:17 sati.