Tijesto
150 g svježeg kravljeg sira
6 žlica mlijeka
6 žlica ulja
300 g brašna
1 prašak za pecivo
sol
Nadjev
2 jaja
100 g kiselog vrhnja
350 g svježeg kravljeg sira
100 g parmezana
3 žlice brašna
sol, papar
oko 300 g sitnih rajčica (crvenih i žutih)
Za tijesto, od navedenih sastojaka zamijesite glatko tijesto. Tanko ga razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi.
Lim (oko 30 cm x 20 cm) obložite papirom za pečenje, u njega stavite razvaljano tijesto i malo podignite rubove.
Za nadjev, u posudi umutite jaja pa dodajte vrhnje, zdrobljeni sir, parmezan i brašno te sve dobro promiješajte.
Rajčice operite i obrišite (po potrebi, možete ih prepoloviti).
Nadjev rasporedite na tijesto, a po njemu složite rajčice.
Sve stavite u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva i pecite 40ak min.
Pitu ostavite da se ohladi; poslužite mlaku ili hladnu.
Post je objavljen 01.08.2011. u 08:26 sati.