Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ogmaksimala

Marketing

OTVORENA OBRANA IVE SANADERA


Narode hrvatski, i sama Hrvatska, ovu obranu pišem vama koji ste me birali na demokratskim osnovama, jer me samo vi možete optužiti i osuditi ako sam se drznuo krenuti protiv zakona i Ustava koje ste, opet vi, preko svojih zastupnika u Saboru izvoljeli uspostaviti.
Ne želim odgovarati na pitanja nekakvih tužitelja i tužiteljica za koje ja prvi puta čujem i koji još zbog takvih pitanja meni, vašem bivšem premijeru kojemu ste pljeskali na Rivi i jahti s Malo vitra i koji je nedavno dao i petama vitra dok se vi ne saberete i shvatite da u ovim čudnim vremenima nisam zaslužio ovakav tretman nekih tijela institucija RH koja me, ponavljam, nisu postavila za premijera i za predsjednika HDZ-a.
Ako sam i koristio neke novce koje je netko prebacio na moje račune u Austriji, Švicarskoj, Cipru ili Djevičanskim otocima, samo zato što smo u sinergiji s inozemnim dobročiniteljima gradili bolju i ljepšu domovinu, vjerujte da nisam znao koliko je tko uplatio jer nisam potpisivao nikakve ugovore ni o preuzimanju vašega, narodnog, bogatstva, a kamo li o proviziji. Provizija je, smatrao sam, nagrada za dobra djela koje sam činio Hrvatskoj i vama - narode.
Uz mene i moja djela, od 1992. do danas, moram spomenuti, da niste bili samo vi, kao kolektivno tijelo, koji ste me na izborima podigli na mjesto koje mi i pripada, već su uz mene bili i osvješteni individualci; u prvo vrijeme pukovnik Čondić, generali Rosso, Česić, Čermak i drugi, pa Šeks i Glavaš, a kasnije i Dropulićka, Kalmeta, Rončević, Kirin, Polančec i Jaca.
Ja sam Hrvatsku počeo stabilizirati nakon što su moji prethodnici prodali banke, T-com, projektirali autocestu Dalmatinu bez izlaska za Dugobabe, ja sam s Biškupićem i Žužulom obilazio kulturna središta u Beču, Kumrovcu, Veroni, kako bi spasio od propadanja kulturnu i gospodarstvenu baštinu iz, ne baš, lijepih vremena nekadašnjeg mraka, kako bi rekao Otac Domovine koji je u zadnji čas upalio svjetlost.
Eto, toj sam svjetlosti nastojao i ja dodati nekoliko luksa da i oni sa slabijim vidom upaze blagodat kapitalizma koji nas je još od 1945. čekao u zasjedi.
Narode moj hrvatski, bez obzira na vjeru, spol i stranku kojima pripadate, uvijek sam radio u vjeri da vam služim kako je i Isus služio čovjeku, a kako sam ja prevršio 33. dobnu godinu, mogu zatražiti da me ne razapnete, tim više što sam i sa Židovima bio u korektnim odnosima. Ovaj Bajić, ili kako se već zove, oprat će svoje ruke od svega kao i Poncije Pilat nekada, a vi ćete na Sudnji dan polagati račune. Razmislite o tome dok nije kasno.
Morate uzeti u obzir da sam kao i Isus imao svoje apostole koje sam učio kako služiti narodu, a koje ste vi nazvali potpredsjednicima Vlade, ministrima, državnim tajnicima, predsjednicima Nadzornih odbora, i koji su potpisivali sve ugovore o prodaji narodnog bogatstva i punjenju proračuna, pa tako i o proviziji koja je uobičajena u ovom globalnom poretku. I kada je sazorilo vrijeme, kada sam ih uveo u sve tajne služenju vama, narode hrvatski, povukao sam se i predao sve svoje ingerencije najboljoj, najlojalnijoj, najkompetentnijoj i najljepšoj osobi koja vas je, zahvaljujući mojem imagu u svijetu, uvela u Europsku uniju zadignute suknje iz kolekcije naše narodne nošnje.
Dok sam ja pripremao teren za ulazak u EU bio sam se spustio na koljena, jer sam utvrdio da je najbolje za Hrvatsku da predamo naše generale u Haag, da odustanemo od ZERP-a, da MOL-u omogućimo voditi INU, da Plivu osovimo na snažnije noge, a nisam mogao po svijetu ići poderanih koljena, izgubljen u vremenu i prostoru, bez novih odijela, bez sata i vozila. A to u ovom grubom sustavu košta. Nekako sam to morao namaknuti što su shvatili i moji apostoli, pa su, bidni, potpisivali troškovnike, ugovore i razne račune. Sve za opće dobro.
Zato bih ja sugerirao da, ako je potrebno, promijenite i kazneni zakon po kojemu bih ja mogao biti amnestiran i izglasajte moj doživotni imunitet. Tako se to radi u svim banana državama, u svim državama gdje se cijeni pojedinac, autokracija i domoljublje. A ja sam već odavna izbacio maksimu i dao vama do znanja da Hrvatsku nitko ne može voljeti više od mene!
Do sada sam vam u ovih dvadesetak godina uspio zabiti do balčaka i zahvaljujem vam bosanskim grbom. Nadam se da ćete to cijeniti. Jadranka vam ovaj prvi dio ne može izvesti. Ne samo što nije kompetentna, već nema ni muda ni balčaka.


Post je objavljen 31.07.2011. u 06:00 sati.