Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/davorovenovosti

Marketing

Od mnogih ceste dolazimo do ..... Madrid?

Tawianese, slovački i kanadski sjesti na večeru ... to zvuči kao početak loša šala, ali to nije. To je stvarnost u Madridu. Barem na moj stol.

Jedna od ključnih značajki bilo svjetski dan mladih je međunarodni aspekt događaja i organizacija koja se priprema. Pet contients (Sjeverna Amerikanci imaju tendenciju da kažu da su sedam kontinenata, Europe, izjavio je pet, s Sjevernoj i Južnoj Americi smatra se jednom velikom kontinentu, kao i Euroazije) su zastupljene u našem uredu. Kada se kardinal Rouco Varela je došao blagosloviti naš novi ured prije dva tjedna je izjavio, "ovo je Ujedinjenih naroda!"

Ohrabren ovim i da se jedino znanje drugih međunarodnih volontera znam što je želio paket i premjestiti na pola puta širom svijeta na pad šešir (u nekim slučajevima), započeli smo međunarodni večera noć. Zajedno smo predstavljaju Kanade, Italije, Portugala, Tajvan, Slovačke, Ekvadora i Argentini.

Naš prvi večera Portugalac je bio tematski. Lone Portugalski volonter, Carlos, koji radi u odjelu komunikacija kuhani svoje omiljeno jelo. Iako je je na svoje u smislu predstavljaju svoje nacije, on čini dovoljno buke za 10, a ne da itko zaboravi odakle dolazi. On skuhali "Bacala" - ili COD, isjeckan, pomiješana s krumpir i jaje. (Nitko nije rekao sve europske kuhinje je srce zdravo.) Soundtrack za ovaj večeru je popis od fada, tradicionalnu glazbu Portugala. Kao što je Carlos objasnio, "pjevamo naše nostalgije, i to je nostalgija za sve dobre stvari prošlosti koje smo bili još uvijek žele i da se nose s nama." On je rekao neke druge stvari, ali i mi bili rastreseni po nezaboravna glazba obratiti pažnju na njega.

Nepotrebno je reći da fada i "Bacalao la Grudnjaci" napravljen za jednu noć mi nikada neće zaboraviti. Odlučili smo da je potrebno nešto lakše - emotivno-za naš sljedeći obrok. S tri Kanađani sada na osoblje (ja osobno, Warren Schmidt koji vas znaju s ovog bloga, i Kyle Ferguson u odjelu kulture) činilo prirodnim sljedeći obrok bi trebao biti kanadski. Jedan od problema: što točno je kanadski jelo? Poutine? Dimljeni losos? Roštilj? svaki predstavljeni različiti set izazova. Na kraju smo imali moždani udar od genija "kanadski Brunch!"

Sljedeće nedjelje kanadskog kontingenta mješoviti, napukao, pržena, pečena, i izlio pun kanadski Brunch, zajedno s javorov sirup, mljeveno meso smeđe, grah i palačinke. Drugih međunarodnih su zapanjen prvo pogled od mene čine jedan dugačak stol koristeći bilo ravne površine mogu naći u kući, a potom strmim količinu hrane koju stavlja na stol pred njima. Umjesto glazbe, mi regaled skupini s youtube video kanadskog programa skica komedija i radio izvan kalorija smijeha tako teško naše strane ozlijeđen.

Veliko otkriće, međutim, je da se određene stvari su međunarodni. Korištenje hrane kao izgovor kako bi obitelji zajedno čini se da je međunarodni.Volontera uzdahnuo i rekao kako su propustili svoje četiri sata nedjelja ručkovi vratiti se kući sa svojom obitelji.Kanadski Brunch me podsjetio na mnoge brunches sam dijeli u Torontu s prijateljima koji su postali moja obitelj daleko od kuće.

Sljedeći je ekvadorski kuhinje, kuhane moj mladić u Protokolu odjel. To će biti drugi doručak, nakon čega slijedi posjet njegov omiljeni zajednicu časne sestre s živahnom molitveni život.

Smetnje zajedno nikada samo o tome što je na tanjuru ispred vas. Zato smo odlučili zadržati blagdan.

Post je objavljen 29.07.2011. u 15:26 sati.