Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/davorovenovosti

Marketing

Prado muzej se pridružuje svjetski dan mladih

Prado muzeja prima Caravaggio je Nanošenje od Vatikanski muzeji za Svjetski dan mladih.

Dolazeći upoznaju Krista kroz ljepote

Kroz ovaj izbor slika, izložba ima za cilj nude vizualni prikaz nekih od metaforičkog opisa da je Krist koristi da se odnosi na sebi, ili da su mu pripisivani u Evanđeljima (Dobrog pastira, Svjetlo svijeta, Put , Istina i Život, kao i Agnus Dei ili Salvatoris Mundi), iz ruku velikih umjetnika koji su radili za uključivanje ove riječi u slike, što je rezultiralo u autentičnom "vizualni teologije".

Najbolje španjolske škole

Zaslon, koji ima ukupno četrnaest djela, nudi vrhunac od najboljih škola slikarstva zastupljene u Prado muzeja: prvo, španjolski škola s slikara kao što su Velazquez, El Greco, Ribera, Zurbaran, Murillo, Juan de Juanes, ili autor romaničke zidne slike u crkvi Vera Cruz Maderuelo (Segovia).

To su se pridružili flamanskih škola, nudi reprezentacije iz vremena njegovog nastanka do Van der Weyden i svoj vrhunac, po Rubens. Nitko se ne može zanemariti prisutnost talijanske škole, s umjetnicima kao što su fra Angelico, a unutar njega posebno venecijanske škole, s Sebastiano del Piombo, Tintoretta, Veronesea i.

Izbor je završen s jedinstvenim dio reljefa: Nanošenje od Caravaggia, biser Vatikanski muzeji na svoj prvi posjet Španjolskoj zahvaljujući programu "Gost rad", pod pokroviteljstvom Prijatelji Prado muzeja.

Da biste bolje iskoristili ovu prikaz

Izložba će biti navedeni u dvoranama s objašnjenjima znakove na španjolskom i engleskom jeziku (identificirati svjetski dan mladih logotip), koji će komentirati rad iz umjetničke, ikonografski i vjerskih stajališta. Ove informacije će se nadopunjavati u slobodan brošura i džepni vodič dostupan je u dva izdanja (engleski i španjolski).

Osim toga, posjetitelji će imati i druge nastavne pomagala kao što su audio vodiče i vodstva.Zaslon također može posjetiti putem prezentacija interaktivne verzije na web stranici muzeja (www.museodelprado.es).

Od 16-21 kolovoz, muzej ulaz je besplatan za sve hodočasnike koji prezentiraju svoje svjetski dan mladih akreditaciju na ulazu. Osim toga, Muzej će otvoriti dvije glavne kata njihove naplate na noći kolovoza 16, 17, i 18 od 20:30 do 12 sata.

Sve aktivnosti vezane za prikaz "Riječ sliku", uključujući i razne nastavne pomagala dizajniran da ponudi bolje razumijevanje o tome, su sponzorirani od strane svjetski dan mladih.

Osnovne informacije o "Riječ Slika - Slike Krista u Prado muzeja":

• Gdje je: Prado Museum (C / Ruiz de Alarcón, 24)

• Kada: 21 srpnja - 18 rujan (09:00-20:00). Zatvoreno ponedjeljkom.

Posebna noćnim satima: Kolovoz 16, 17, i 18: 20:30-ponoć.

• FREE vodstva: Kolovoz: utorak do petka u 11:30 i 16:30. Od utorka 16. kolovoz-21 kolovoz: 10:00, 12:00 i 16:30.

• Jezici: objašnjenje znakova, bez brošure, i džepni vodič (5 €) na španjolskom i engleskom jeziku.

• Slobodan ulaz za registrirane svjetski dan mladih hodočasnika, 16-21 kolovoz.

• Za više informacija: www.museodelprado.es

Post je objavljen 29.07.2011. u 14:59 sati.