Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gs-psizaneznalice

Marketing

Češljevi i četke

Za većinu pasa, njega započinje češljem i četkom. Njih ćete izabrati prema vrsti dlake. Ako kupujete štene ili psa kod uzornog uzgajivača, trebali biste ga pitati koje bi stvari trebalo koristiti za njegu. Ako tome nije tako, evo nekoliko osnovnih tipova dlake i odgovarajućih četljeva i četki. Imajte na umu da se ovi savjeti odnose samo na pribor potreban da psa dovedete u red; uređivanje za izložbe zahtjeva mnogo više opreme.
* Kratka, glatka dlaka (labrador, bokser, mops, retvajler) lako se njeguje. Možete samo proći češljem da biste maknuli opalu dlaku ili se služiti rukavicom za njegu (to je posebna rukavica, često od gume, koju stavite na ruku i prelazite preko psa). To je poput maženja i psi to vole!
* Kovrčava dlaka (pudl, portugalsi pas za vodu, mekodlaki terijer). Ove pasmine se moraju šišati. Ako ih želite šišati sami, morate imati priručnik s uputama i osnovni pribor za šišanje s dvjema oštricama. Za svakodnevnu njegu dovoljan je srednje gusti metalni češalj koji će spriječiti nastajanje čvorića. Nakon toga iščetkajte ga glatkom četkom.



* Srednje duga dlaka (zlatni retriver, australijski ovčar). Srednje gusti čelični češalj i četka od prirodnih čekinja su dovoljne za održavanje dlake.
* Duga i svilenasta dlaka (afganistanski hrt, jorkširski terijer, maltezer). Upotrebljavajte srednje gusti čelični češalj i četku s prirodnim čekinjama, ali nježno, da ne biste kidali tu prekrasnu dlaku.
* Oštra dlaka (većina terijera, šnauceri, oštrodlaki lovački psi). Srednji češalj i glatka četka očistit će prljavštinu. Terijeri se moraju šišati (trimati) svaka dva mjeseca da bi se maknula mrtva dlaka i zadržao lijep izgled. Ako to kanite sami raditi, trebat će vam posebne škare za trimanje. (Za izložbe se terijeri trimaju. To je zahtjevan posao koji uključuje vađenje mrtve dlake.)
* Duga dlaka s donjim slojem (šetlandski ovčar, koli, aljaški malamut, pomeranac). Čelični "koli-češalj" s rijetkim zupcima, četka s prirodnim čekinjama, pribor za otpetljavanje. Uzgajane za izrazito hladna područja, ove pasmine se jako linjaju i zahtjevaju mnogo njege. Detaljno četkanje spriječit će da dođe do velikog zapetljavanja poddlake.
Pretraživać


Dnevna njega pasa - češljanje i četkanje - odgovornost je vlasnika. Saloni za uljepšavanje pasa ("frizeri za pse") mogu vam pomoći u dotjerivanju dlake, naročito ako imate psa poput terijera ili pudlice. U 10. poglavlju pomoći ćemo vam izabrati salon za uljepšavanje.


Post je objavljen 29.07.2011. u 11:15 sati.