Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ribacaca

Marketing

Ono kad vas izluđuju nemoguće odluke

Ima tome više od mjesec dana. Probudim se ujutro i krenem s Lanom u vrtić, kad s druge strane ograde, gledaju me 4 oka, vrlo neobična. Jedan pesek crni s jednim okom plavim, a drugim plavo-smeđim, i drugi pesek žuti s jednim okom plavim, a jednim smeđim :) Pa di toga ima?
Bojažljivo i nesigurno, kroz idućih nekoliko dana, dolazile su u naše dvorište i malo, pomalo, udomaćile se.
Crna je bila prava dama, nježna i mirna, nevjerojatno strpljiva i puna ljubavi s klincima. Žuta je bila malo zaigranija ali jednako draga i željna doma i obitelji. I tako se činilo da su one našle svoju obitelj, a mi konačno prebrodili strah od vezivanja uz još jednog ljubimca nakon što nam je prije točno godinu dana uginula Lola.
Dan po dan, i dogodi se ljubav.
Ali onda glas razuma počinje vrištati iz vas, upozoravati da psi vjerojatno nisu cijepljeni, nisu čipirani, a što je najvažnije, nisu ni sterilizirane.
I dok ujutro prebirete po kovanicama ne bi li skupili za kruh, nikako se u ovu sliku ne uklapa izdvajanje novca za sve navedeno.
U očaju, al nemoćni da bilo što promijenite, obraćate se veterinarskom inspektoru, i prekrasne damice odvoze u Dumovec.
Naravno da mi je srce slomljeno, naravno da svaki dan po nekoliko puta zovem azil, raspitujem se što je s njima, što će dalje biti s njima, ali dobiti bilo kakve informacije od njih je ravno nemogućoj misiji. Imam osjećaj kao da su ih odvezli u NASU na ispitivanje, a ne u sklonište za životinje.
I tako prolaze dani, i koliko god željela vjerovati da je s njima sve u redu, i koliko god željela učiniti sve da ih vratimo doma, samo jedan pogled na dvije sekice retriverice mi potpuno odvrati misli. Sekice retriverice su prekrasni štenci, Luna i Zara, koje je netko ostavio u kutiji pod nekim nadvožnjakom :( Luna je slijepa i samim time izaziva još više suosjećanja i želje da joj se pomogne.
I opet moje srce skače na sve strane, dok mu razum govori- nemoj. Nemoj se zavaravati, nemoj sanjati, bez novaca na ovom svijetu ništa ne možeš. Ako nisam imala mogućnosti zadržati crnu i žutu damu, već sam ih prepustila azilu, onda ne smijem maštati ni o Luni i Zari...jer ni za njih ne mogu izdvojiti ništa...ništa osim ljubavi. A ljubav eto, nije dovoljna....

Post je objavljen 27.07.2011. u 22:40 sati.