Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/maison

Marketing

Žbukanje

Nakon cca tjedan dana radova žbukanje je gotovo.
Koliko sam ga iščekivala nažalost mi se to najviše zamjerilo od svih dosadašnjih radova jer smo imali nenadane dodatne troškove i nastala je cijela strka oko toga. Naime, prvotna ponuda (s kojom smo mi sve vrijeme računali) bila je ponuda u koju nisu uračunati stropovi. To je bila greška izvođača koji nije stropove uračunao jer su oni u troškovniku stajali u drugoj stavci. On je odlučio da će se sve žbukati (a u troškovniku je pisalo da se stropovi obrađuju na neki drugi način), rekao nam je da je to preskupo i da bolje da se sve ožbuka, i onda je zaboravio prebaciti kvadraturu u gornju stavku.

Ta „sitna“ omaška košta 17.000,00 kn. Svi koji grade znaju da kako vrijeme ide, budget je sve manji i nepredviđeni troškovi sve su češći. Nažalost cifra od 17.000 kn je u ovom trenutku toliko velika da smo se morali odreći nekih stvari koje smo planirali napraviti na jesen jer drugi način za novce nemamo.
Uspjeli smo dobiti neki popust od žbukera nakon što smo kalkulirali i shvatili da zbilja nemamo dovoljno novaca nono i na kraju nas je to izašlo 13.400 kn, s time da ćemo imati i manji trošak pri gletanju jer neće trebati dvije ruke gletanja već jedan, pa ajde.
Nije neka sreća ali nije bilo druge, nadzor je tvrdio da se stropovi moraju ožbukati i to je na kraju i napravljeno.

Sada slijede instalacije grijanja, nakon čega ide glazura. Nadam se da se radovi neće odužiti kako bi glazura imala što više vremena (točnije ljeta) za sušenje.

Jedna bitna informacija svima koji imaju u planu postaviti solarne kolektore – grad Zagreb subvencionira 40% ili max.12 000 kn za ugradnju navedenog sustava.
Natječaj je produžen do 19.9.2011, a sve informacije i prijavnice mogu se naći na www.zagreb.hr.
Nažalost mi se nismo mogli prijaviti jer je natječaj namijenjen isključivo gotovim kućama, dakle gleda se zatečeno stanje fasade, grijanja itd.
Obzirom da mi još nismo napravili velik dio, strpit ćemo se do idućeg natječaja. Ja sam zvala i raspitivala se, rekli su mi da je plan grada Zagreba svake godine ići s tim natječajem, naravno ovisno o proračunu, ali nama nije hitno, plan je ionako bio da ako to riješimo u idućih 5 godina, super.
Proveli smo instalacije što je bilo najvažnije da se kasnije ne mora štemati i čekamo novi natječaj.

Žbukerska raketa skoro veća od kuće :)
Image and video hosting by TinyPic

U sve prostorije išla je gips vapnena žbuka, osim u kupaonice.
Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

jedan detalj sa stepenica gdje se vidi kako je lijepo ožbukan taj prijelaz (prije žbukanja to je izgledalo čista katastrofa!)
Image and video hosting by TinyPic

U sve kupaone išla je cementna žbuka.
Image and video hosting by TinyPic

Post je objavljen 27.07.2011. u 12:26 sati.