Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/davorovenovosti

Marketing

Kako provesti ljeto? Papini prijedlozi za ljetovanje

Protekle tri nedjelje, dok je pozdravljao francuske hodočasnike, papa Benedikt XVI. iznio je nekoliko kratkih, ali važnih prijedloga kako provesti ljetne praznike, piše ravnatelj Tiskovnog ureda Svete Stolice o. Federico Lombardi za Radio Vatikan. Sveti je Otac, prije svega, pozvao vjernike da iskoriste vrijeme odmora za obnavljanje svog odnosa s Bogom, ali i svojih međuljudskih odnosa.

Prekidajući kaotičan i iscrpljujući ritam svakodnevnog života, možemo si uzeti dovoljno vremena da se posvetimo ljudima oko sebe i Bogu. Papa predlaže da svakako u svoje kovčege "spakiramo" i Sveto pismo, a poziva nas i da zastanemo u divljenju ljepoti koja se nalazi svugdje oko nas prepoznajući u njoj Stvoriteljevu veličinu.

Papa Benedikt predlaže da vjernici i putnici budu znatiželjni i streme otkrivanju i novim znanjima o starim spomenicima koje naziva svjedocima kulture i vjere, a u kojima su ukorijenjeni naši duhovni korijeni i naša baština. Katedrale i samostani su mjesta čija ljepota nam pomaže osjetiti Božju prisutnost te nas potiče na molitvu za čovječanstvo i njegov hodočasnički put kroz treći milenij.

Prijateljstvo, čitanje, priroda i kultura pomažu nam u obnavljanju i jačanju našega duha; daju nam snagu da nastavimo naše životno putovanje osnaženi i obnovljeni.

Papini prijedlozi
1. Obnavljanje odnosa i prijateljstava
2. Uživanje u dobroj knjizi
3. Promatranje ljepote Božjeg stvaranja
4. Posjet svetištima, crkvama, mjestima nasljeđa i kulture

Post je objavljen 27.07.2011. u 11:50 sati.