Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/davorovenovosti

Marketing

Najave događanj na moru i kontinentu

Ovaj tjedan imamo dosta destinacija tako da odmah krečem redom.
Počinjem sa morem.

Kamp za mlade Modrave kreču u svoj treči tjedan. Prosli tjedan vrijeme baš i nije bilo najbolje ali sve je prošlo u najboljem redu. Treča grupa došla je danas (nedjelja).

Ljetovanje u Postirama ulazi u drugi tjedan. Tamo je grupa danas (nedjelja). Kako doznajem don Damir Stojić je dobro rspoložen tako da je tamo ljetovanje ne zboravno.

Animatorsko ljeto na Lošinju ulazi u treči tjedan. Sutra dolazi treča grupa. Druga grupa nočas ima oproštajku. Kako doznajem pokreču se novi projekti a mnogi stari projekti ostaju. Novi povjerenik za mlade se dobro snalazi.

Ovaj dio posvečujem franjevčkom hodu.
Ovaj tjedan Duhovni asistenti Franjevačke mladeži Osječkog područnog bratstva i ove godine organiziraju Franjevački hod pod nazivom "Putovima srca". Franjevački hod se organizira svake godine u istom razdoblju od 25. srpnja do 5. kolovoza, mladi dnevno propješače između 10 i 20 km, a ove godine hod će započeti u Kneževim Vinogradima. Framaši će u Čeminac doći 26. srpnja, u Baranjsko Petrovo selo 27. srpnja, u Valpovo 28. srpnja; u Petrijevce 29. srpnja, u Emausu će biti 30. srpnja, a 31. srpnja u Brođancima završava prvi dio hoda. Nakon noćenja u Brođancima, 1. kolovoza mladi kreću za Italiju, a u Asizu će na blagdan Gospe od Anđela primiti porcijunkulski oprost koji je središnji smisao hodočašća. Franjevački hod Osječkog područnog bratstva završava 5. kolovoza kada će se mladi vratiti u Slavoniju.
Već tradicionalni 18. Framin hod započinje dan ranije okupljanjem u Koprivnici do 16 sati. U srijedu će iz Ludbrega stići u Donju Dubravu, u četvrtak će proći Međimurjem sve do Murskog Središća, a u petak će doći i do Štrigove. U subotu će se uputiti do Čakovca gdje će biti trodnevna duhovna priprava za blagdan Porcijunkule. U ponedjeljak će se iz Čakovca uputiti za Asiz kamo će hodočastiti u prigodi proslave blagdana Gospe od Anđela, koji se slavi 2. kolovoza. U Italiji će program hodočašća potrajati do 5. kolovoza kada se vraćaju kućama.
Duhovni asistenti Franjevačke mladeži Splitsko-dubrovačkog područnog bratstva i ove godine organiziraju Franjevački hod, koji se već tradicinalno održava svake godine od 27. srpnja do 5. kolovoza. Ovogodišnji 14. hod počinje u imotskoj župi Proložac, gdje je 27. srpnja popodne okupljanje, pokorničko bogoslužje i euharistijsko slavlje i noćenje; u Lovreč polaze 28. srpnja ujutro, u Ugljane stižu 29. srpnja, gdje će pohoditi zajednicu za liječenje ovisnika Cenacolo. Na svom dnevnom hodu framaši 30. srpnja stižu u Otok, a u nedjelju 31. srpnja su u Sinju, gdje završava prvi dio hoda. Tu će u svetištu Čudotvorne Gospe Sinjske slaviti s pukom prijepodnevno misno slavlje. U ponedjeljak 1. kolovoza nakon prijepodnevnog euharistijskog slavlja, točno u podne otvaranje je Porcijunkulskog oprosta. Popodne 35 sudionika autobusom kreću za Italiju. U Asiz stižu u rane jutarnje sate u utorak 2. kolovoza na blagdan Gospe od Anđela, gdje će primiti porcijunkulski oprost koji je središnji smisao toga hodočašća.
U sklopu desetodnevnog franjevačkog hoda - za boravka u Asizu, za framaše Splitsko-dubrovačkog područnog bratstva predviđeni su i pohodi mjestima franjevačke povijesti – bazilici sv. Franje, gdje će mlade pozdraviti gvardijan Svetog samostana uz baziliku, i gdje će slaviti euharistiju. Popodne će na Trgu sv. Marije Anđeoske, zajedno s ostalim framašima koji će stći s raznih strana svijeta, primiti porcijunkulski oprost te sudjelovati u molitvi oprosta i euharistijskom slavlju na trgu. U srijedu 3. kolovoza framaši će pohoditi Grecciu, gdje će slaviti misu, pa Fonte Colombu, a molitveno bdjenje održat će se u crkvi Sv. Marije Anđeoske – Porcijunkuli podno Asiza. Dan prije povratka kućama, u četvrtak 4. kolovoza, framaši će pohoditi crkvicu Sv. Damjana, u kojoj je Franju čuo Isusov poziv da pođe i obnovi Crkvu koja se ruši, popodne se popeti na La Vernu, brdo ponad Asiza, gdje je Franjo primio rane Isusove - stigme. Nakon razgledavanja svetišta – kapelice Svetih rana, s katehezom i molitvom u šutnji, navečer je povrata u Hrvatsku.

Post je objavljen 24.07.2011. u 23:08 sati.