Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/igniss

Marketing

Seksualno frustrirani teroristi

Stari slučaj Georgea Sodinija, koji je 2009. u teretani poubijao mnogo ljudi, a potom je otkriven njegov blog o tome kako je 20 godina odbijan, single i seksualno frustriran, dobio je prinovu.



Norveški terorist Anders Breivik, u čijem je napadima život izgubilo preko 90 ljudi i zbog kojih upućujem svoju iskrenu sućut Norveškoj, zemlji kojoj se divim, nije imao blog. Bez brige, bio je bio još marljiviji: uz teške fizičke pripreme i planiranje za terorističke napade, stigao je napisati "Europsku deklaraciju nezavisnosti 2083.", dokument na 1500 stranica u kojoj detaljno opisuje svoju motivaciju i upute drugima.

Zasad sam samo preletio tekst, no fascinira me količina detalja u njemu. To nije nepismena kolekcija, već vrlo pismeno i pametno sastavljen dokument s jasnom strukturom i izvorima skupljanim skoro desetljeće - uistinu zastrašujući pogled u um jednog luđaka. Njegovi argumenti su jasni i dobro obrazloženi, i s nekima se može složiti čak i čovjek koji nema nikakvu namjeru zgrabiti mitraljez i pucati po ljetnom kampu za mladež (tj. gotovo svatko u svijetu).

Na stranici 350., u sekciji "feminizam", Breivik opisuje kako kombinacija feminizma i mreže socijalnog osiguranja uništava obitelj, smanjuje stopu plodnosti i vodi izumiranju nacije i njenom zamjenom imigrantima (Muslimanima) s većim stopama plodnosti. To nije nikakva misterija.
No ne bih se nimalo začudio da sljedećih dana bude iskopan vrlo sličan blog, u kojemu Breivik spominje kako je već godinama sam i seksualno frustriran, u svijetu u kojem ženama više ne trebaju staromodni muški zaštitnici i davatelji resursa. Čekaj, zapravo već aludira na nešto slično, u sekciji "društvo bez očeva". Bingo!

Možda najeksplicitnija potvrda nije u dokumentu kojeg je napisao, već u činjenici da ga je uopće napisao. Okladio bih se da čovjek koji ima aktivan i sretan seksualni život neće imati vremena da do 32. godine napiše bolesno precizan plan globalnog terorizma i ratovanja.

Naravno, beta mrzitelji žena su već zbog samog toga još manje privlačni, što ih dodatno unazađuje i gura u ponor celibata, zbog čega razvijaju još veću antipatiju. Postavlja se pitanje kako i zašto, o kojemu se može dosta toga analizirati. Ovog trenutka, moj odgovor je: "Što je bilo prije, kokoš ili jaje?"

Post je objavljen 24.07.2011. u 11:05 sati.