Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nihonkichigai

Marketing

Otvoren konzulat RH u Osaki : )





Dana 15. srpnja 2011.g. u gradu Osaki svečano je otvoren prvi Konzulat Republike Hrvatske s počasnim konzulom na čelu. Počasni konzul je g. Hiroshi Ojima, predsjednik Uprave Holding korporacije Hankyu Hanshin Express. Konzulat pokriva područje regije Kansai.Počasni konzulat se nalazi u centru Osake, u novoj zgradi Hankyu Hanshin Express. Prostorije su ukrašene simbolima Republike Hrvatske – zastavom i grbom, te brojnim predmetima koji simboliziraju hrvatsku povijest kao odljev Baščanske ploče, Vučedolska golubica, glava Solinjanke, kao i turistički materijali HTZ-a.

Svečanom otvaranju Konzulata RH u Osaki nazočili su predstavnici regionalnog tiska te brojni ugledni uzvanici iz političkog, gospodarskog i kulturnog života Osake kao i predstavnici diplomatsko-konzularnih predstavništava iz Tokya i Osake. Vlp Mira Martinec uručila je počasnom konzulu Ojimi svečano pismo imenovanja predsjednika RH Ive Josipovića kojim se izražava želja za daljnjim razvojem prijateljskih, kulturnih, ekonomskih i dr. odnosa i veza između dviju zemalja putem počasnog konzula. Počasni konzul Hiroshi Ojima je vrlo ugledan poslovni čovjek koji se i ranije dokazao kao prijatelj Hrvatske. Posljednjih godina uspješno organizira grupe japanskih turista koji svake godine u većem broju posjećuju Hrvatsku.

U nastupnom govoru počasni konzul H. Ojima je izrazio duboku zahvalnost predsjedniku RH i Vladi RH na imenovanju. Čestitao je Republici Hrvatskoj na dovršetku pregovora za članstvo u EU i na skorom ulasku u EU kao 28. članica. Istakao je da za njega imenovanje počasnim konzulom znači počast i obavezu da na najbolji način promovira interese Republike Hrvatske, te da će se truditi svoju zadaću obavljati na najbolji način.


# izvor - Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Japanu,Tokyo (MVP RH)

## Konzulat Republike Hrvatske u Japanu (Naha,Okinawa)



Post je objavljen 23.07.2011. u 03:03 sati.