Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nihonkichigai

Marketing

Nagrađena hrvatska slikarica Đurđica Borčić u Japanu






Hrvatska likovna umjetnica Đurđica Borčić i ove je godine uspješno predstavila svoja platna na skupnoj izložbi All Japan all Artists Corporation u gradu Kagoshimi koji se nalazi na južnom otoku Kijusu gdje je dobila nagradu za svoju sliku pod nazivom Afternoon Concierto. Radi se o ulju na platnu veličine 73 x 41 cm.

Na izložbi je predstavljeno 50 umjetnika, a šest ih je dobilo nagradu, među njima i gospođa Đurđica Borčić. Na prošlogodišnjoj skupnoj izložbi koja je održana Metropolitan Museum u gradu Jokohama, gđa Borčić je također osvojila nagradu za izloženo djelo.

Gđa. Borčić živi u Japanu više od 30 godina, a slikarstvom se bavi od djetinjstva. Posljednjih 20 godina sudjeluje na skupnim i samostalnim izložbama i do sada je pet puta nagrađivana za svoje radove. Tri puta je nagrađena na izložbama u Tokyo Metropolitan Museum. Njena platna obiluju dinamikom, živim bojama i apstraktnim pokretom. Kompozicija je razigrana i ocrtava bogatstvo pozitivnih emocija. Njena apstrakcija isijava optimizam i dobre vibracije. Zbog toga su njena platna zapažena među brojnim posjetiteljima.


# izvor - Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Japanu,Tokyo (MVP RH)



Post je objavljen 29.07.2011. u 23:59 sati.