Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dijanaemanuel

Marketing

Hodočašće u središte Presvetog i Božanskog Srca Isusova!



Od 22.do 29.07.2011 - upriličuje se godišnje putovanje u jedinstvene prostore duha i molitve Ars -sur-Formans PARAY-LE-MONIAL La Salette

Putovanje u središte Presvetog i Božanskog Srca Isusova!

Paray-le-Monial je francuski gradić u kojem se Isus Krist ukazao (objavio) Margareti Mariji Alacoque, časnoj sestri iz Reda od Pohođenja, kada je molila pred Presvetim Oltarskim Sakramentom 27. prosinca 1763. Vidjela je Presveto Srce nadvišeno nad križ i krunu od trnja koja ga okružuje. Uslijedila su druga ukazanja. Crkva je odobrila Svetu pričest pokajanja i pomirbe na svaki prvi petak u mjesecu, Sveti sat, te posebni godišnji blagdan posvećen Srcu Isusovom, odazivajući se onome što je Gospodin objavio Margareti Mariji.

Još i danas živo je prisutna snažna, dojmljiva slika kada joj je Isus pokazao svoje Srce obavijeno i posve ispunjeno plamenom, govoreći: Evo srca koje tako ljubi čovječanstvo!

Danas se Paray-le-Monial doživljava kao vrlo posebno mjesto u kojem se liječe i zacjeljuju naše unutarnje rane, ožiljci i traume (tjeskobe, povrede).

Očekuje nas iskustvo jedinstvenog programa molitve, adoracije i predavanja vodećih duhovnika francuskog govornog područja, u organizaciji francuske zajednice Emanuel.

Prije dolaska u Paray-le-Monial skrećemo u Ars-sur-Formans, maleno mjestašce koje je svojim svećeničkim životom i djelovanjem zauvijek posvetio Ivan Maria Vianney, poznat jednostavno kao „župnik Arški“. Cjelodnevni boravak omogućuje da drugačije doživimo i razumijemo veličinu ovog čovjeka predanog molitvi, adoraciji i sakramentu pomirenja, proglašenog zaštitnikom svih župnika i svećenika.




Po odlasku iz Paray-le-Moniala zaustavljamo se visoko u francuskim Alpama iznad Grenoblea: La Salette.

„Priđite (primaknite se bliže), djeco moja, ne bojte se. Ja sam ovdje da vam kažem (saopćim) odličnu vijest.“ To je prvo što je Blažena Djevica Marija rekla dvama pastirićima: Maximin Giraud i Melanie Mathieu, kada se ovdje ukazala 19. rujna 1846. Govoreći im poruku Neba, kroz suze i u žalosti, poticala ih je da „učine poruku poznatom za sav moj narod“.



Polazak: 22. 07. 2011. u 16:00, Autobusni kolodvor Zagreb

Ars-sur-Fromans: 23. 07. 2011. oko 10:00

Paray-le-Monial: dolazak 23. 07. 2011 oko 18:00, odlazak 28. 07. 2011. u 14:00

La Salette: 28. 07. 2011. oko 17:30

Povratak: 29. 07. 2011. predvečer (eventualno 30. 07. prijepodne ako se noći u La Salette)


Ovo putovanje ostvaruje se u zajednici s članovima molitvenih skupina iz Slovenije. Duhovni voditelj je vlč. Marijan Arhar. Stoga se autobus iz Hrvatske i autobus iz Slovenije susreću u jednom od pograničnih mjesta, gdje putovanje započinje na zajedničkoj Svetoj misi.

O duhovnicima iz Hrvatske upoznat ćemo vas dva tjedna prije polaska.

Druge potrebne podrobnosti pojašnjene su u Naputku za putovanje.

Sadržaj i raspored zasebnih (dnevnih) programa te važne pojedinosti o putovanju bit će predstavljene tijekom puta odnosno sve informacije bit će na raspolaganju pravododobno.



7 DANA - CIJENA: 280 Eur uključuje prijevoz, hranu i smještaj

Detaljnija objašnjenja i odgovori na sva pitanja putem telefona ili e-mailom.



Prijave:

Mirela----091-3085670,


Poznato je, kako se sotona boji onoga, koji moli, jer ga gleda povezana s Bogom. I čini sve, da nas spriječi u molitvi. Kad sotona želi upropastiti neku osobu, počinje joj isticati odvratnost prema molitvi.
Da, braćo moja, čim napustimo molitvu, trčimo velikim koracima prema paklu. Nikad nećemo stići k dobrom Bogu, ako se ne prihvatimo molitve. Da, braćo moja, dobro obavljenom molitvom zapovijedamo Nebu i zemlji, i svi će nam se pokoravati.

Nikad ne zaboravite, da nam Bog svakog jutra priprema potrebne milosti, da sveto provedemo dan, jer On znade sve prigode, u kojima bi mogli sagriješiti, sve napasti, koje sotona sprema. Ako molite na koljenima, dat će vam Bog sve milosti, koje su vam potrebne, da ne podlegnete napastima. Zato sotona sve čini, da zanemarite molitvu, jer on znade, ako vas je dobio na početku dana, siguran je za sve ostalo... Nemojte govoriti, da nemate vremena za molitvu... Nemojte se varati! Kako ćete se svidjeti Bogu i spasiti dušu? Tko će vam spasiti dušu, ako je izgubite.

/Jean Maria Vianney, Curé of Ars/




Post je objavljen 22.07.2011. u 15:21 sati.