Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/crostojkovic1958

Marketing

KAKO SE GOSPODARI SA GRADSKIM NOVCEM

Vrijeme za građansku neposlušnost


INFORMATOR br. 13

Branko Stojković smatra da po razrješenju gradonačelnika dr. Borisa Kudumije, novi gradonačelnik Josip Heged trebao je podnijeti izvješće javnosti tj. račun o obnašanju vlasti u Gradu Bjelovaru. Prošla su četiri mjeseca od tada, a novi gradonačelnik to nije učinio, iako je obećao po primitku vlasti da će za deset dana informirati javnost o "novom projektu" u kojem će izrazito biti poboljšani socijalni uslovi građana, odnosno će se promijeniti gospodarska slika na bolje.

Nije korektno da se prikrivaju činjenice zatečenog stanja, radi se o zloupotrebi položaja, te raspolaganje s gradskom imovinom. Bjelovarsko poduzetništvo i obrtništvo sve više ima lokota na svojim vratima, obrtničke radionice sve manje stvaraju prihod koji pristiže u gradski proračun. Došlo je HDZ-ovo vrijeme odumiranja, jer ta stranka je uništila cijeli Bjelovarsko-bilogorski kraj.

Pa stoga građani pitaju što je manje zlo, stari ili novi gradonačelnik? Komunistički sustav je promijenio ideologiju, ali metode obnašanja vlasti ostale su iste. Guši se građanska sloboda. I dalje sve se vrti oko provjerenih kadrova, gdje jedna partija ima vlast nad prevarenim i opljačkanim građanima. Građani žele što prije stvarne demokratske promjene.

Branko Stojković je lijek koja vlada Hrvatskom, ali mnogi vlastodržci nemaju sluha. Dana 31. 05. 1999. godine Stojković je uputio "Pismo namjere" novome gradonačelniku Josipu Hegedu u kojemu predlaže da na dobrobit grada otvori se pučka kuhinja. Novi gradonačelnik nije odgovorio na našu pismenu predstavku, što se smatra neozbiljno od njega i ljudi koji ga okružuju.

Iako po statutu Grada Bjelovara gradonačelnikova dužnost je bila da u roku od 60 dana odgovori na naše pismo. Mi građani smatramo da Gradska uprava Bjelovar nemože biti ničija "prćija", tj. privatna djedovina. Gradska uprava mora biti otvorena za građane i njihove prijedloge, zato Uprava i postoji. Poglavarstvo nemože biti leglo birokracije.

Predsjednik Udruge:
Branko Stojković

U Bjelovaru, 30. kolovoza 1990. godine


Post je objavljen 21.07.2011. u 18:16 sati.