Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/folklorni

Marketing

Održani Savski vali u Bobovcu



Proteklog vikenda Bobovac je bio središte sportskog i kulturnog događanja županije. Održana je 13. smotra folklora “Savski vali”, te 2. nogometni turnir ŠNK Mladost Bobovac.

Savske vale tradicionalno su organizirali članovi KUD-a Seljačka sloga iz Bobovca, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i turizma, Sisačko – moslavačke županije, Općine Sunja te Hrvatskih šuma – uprave šuma Sisak.

Nastupilo je osam kulturno umjetničkih društva iz svih dijelova županije, a izborno povjerenstvo u sastavu Renato Klarić, Mira Laktašić, Valentina Ikasović i Karmen Valenta najboljim društvom ocijenili su nastup KUD-a Selište Kostajničko. Prema izboru publike najbolji je bio KUD Pounjski pleter iz Dvora. Birana je i najbolja snaša smotre, a tu je titulu ponijela Ljiljana Prvonožec (Desno Trebarjevo), ispred Snježane Mikulčić (Banova Jaruga) i Ane Balinčić (Donji Vukojevac). Najbolji plesni par su Svjetlana Krolo i Miroslav Petrović iz Banove Jaruge.

Glede sportskog dijela ovogodišnji turnir je okupio četiri momčadi. Prvo mjesto osvojila je momčad TŠK-a iz Topolovca, drugo ekipa “Sunjski” iz Sunje, treće “Kupa” iz Letovanića, a posljednje je mjesto pripalo domaćinima, Mladosti iz Bobovca. Najbolji je strijelac turnira Marijan Dorosulić iz Sunjskog.

Foto:Dražen Prša

Sisak Info

Post je objavljen 20.07.2011. u 12:56 sati.