Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/okusi-tastes

Marketing

zeleno, plavo i ponesto bijelog

nastavak proslog posta. Setnjica po Monte Baldu, planini pokraj Lago di Garda.

Nismo se bas htjeli verati 5 sati od Malcesina do gore pa smo uzeli gondolu do Baita dei Forti gdje se kasnije i kusavalo lokalne specijalitete...



gornja stanica zicare. Jezero je lijevo dole



tu se naslo i par ovaca


nesto cvijeca


a cijelim putem prati pogled na jezero



kome je dosadno slaze hrpice kamenja. U pozadini pogled sve do Svicarske.



pogled prema jednom od vrhova uzduz grebena, na putu prema najvisem: Cima delle Pozzette 2130 m. O da, putem se vide ski liftovi jer ovo je zimi skijaski centar - veci od Sljemena! Ima i lift sa 4 stolice plus nekoliko vucnica.



ides ides....pa prema tebi netko drugi ide ide i ....stane. pa tako stoji stoji i gleda i gleda...cinilo se cijelu vjecnost. rijetkost je biti ovako blizu ove plahe planinske zivotinje:



jos saaaaaamo pola sata do vrhunca, susret sa 'zemljacima' koji svoje najvece blago moraju nositi u ruksaku. Zbog ovakvih iznad.



I onda konacno VRH. Na kojem netko vec sjedi, odmara i uziva uz piknik.



A mi vadimo bombone iz nekih skrivenih zaliha jer nismo ponijeli nista. I jer nismo stigli pojesti. I jer je na jednoj karti bilo upisano da se hoda 45 minuta u jednom smjeru, na drugoj 1 sat i 10 minuta a na nekom putokazu cak 1 sat i 30 minuta. No uz fotkanje, uzdisanje nad velicanstvenim pogledom i zastoj nekih prisutnih pusaca hodaca....to se pretvorilo u turu od preko 2 sata u jednom smjeru. Silazili smo skoro trceci kako bi stigli pojesti nesto prije povratka zadnje zicare (koja rotira!) te je povratak trajao nesto vise od 1 sat i 10 minuta.


Iako su mi cipele bile kakti za hodanje po ovakvom terenu i iako nisu bile nove nego razgazene, nabila sam gadne zuljeve.

Povratak u bazu te mala prehrambena pauza u Baiti koja je zimi planinarska koliba a njena terasa glumi apres-ski bar. Pogled prema vrhuncu s kojeg smo se upravo spustili. Ne vjerujemo ocima naughty.









Post je objavljen 20.07.2011. u 21:40 sati.