Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/davorovenovosti

Marketing

Na Svjetskom danu mladih Biskupi SAD-a pripremaju "sajam poziva"

Američka biskupska konferencija bit će domaćin prvog sajma poziva koji će se održati u sklopu Svjetskog dana mladih u srijedu, 17. kolovoza u Madridu, objavljeno je na mrežnim stranicama Američke biskupske konferencije. Sajam će se održati u župi svetoga Franje Borgije koja se nalazi u neposrednoj blizini američkog veleposlanstva u Madridu.

Ankete provedene među mladomisnicima, kao i budućim svećenicima pokazuju kako je 20% njih sudjelovalo na nekom Svjetskom danu mladih. "Ovo je izvrsna prigoda da pozovemo naše mlade da otvore svoja srca Kristu te odgovore na njegov poziv za svećeništvom i posvećenim životom", rekao je Robert Carlson, nadbiskup nadbiskupije St. Louis u američkoj saveznoj državi Missouri, ujedno i predsjedatelj Vijeća za kler, posvećeni život i pozive Američke biskupske konferencije koje je i pokrovitelj i organizator ovoga sajma, uz Vijeće za laike, brak, obitelj i mlade.

Program će započeti izlaganjem Presvetog Oltarskog Sakramenta te večernjom molitvom koju će predvoditi bostonski nadbiskup kardinal Seán O’Malley, nakon čega slijedi nekoliko predavanja, a mladi će imati i priliku osobno porazgovarati s američkim biskupima i postavljati im pitanja.
Autor: Valentina Gusić

Post je objavljen 19.07.2011. u 21:54 sati.