Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/davorovenovosti

Marketing

Poziv za sudjelovanje hrvatskih knjiga na izložbama u Frankfurtu i Leipzigu

Zaklada Stiftung Buchkunst iz Frankfurta na Majni i ove je godine Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu povjerila organizaciju sudjelovanja hrvatskog odabira knjiga na izložbi Book Art International koja se održava u sklopu Međunarodnog sajma knjiga u Frankfurtu od 12. do 16. listopada 2011. te na izložbi Best Designed Books All Over The World koja će se tijekom ožujka 2012. godine održati u Leipzigu. Riječ je o izložbama na kojima se predstavlja domet stvaralaštva likovnih urednika i dizajnera te tiskarsko umijeće u nakladništvu.

Na navedenim izložbama preko 35 zemalja iz cijeloga svijeta predstavlja svoju godišnju produkciju knjiga u sljedećih sedam kategorija: književnost, znanost, monografije o umjetnosti i umjetnicima te fotomonografije, knjige za djecu i mladež, školske knjige, bibliofilska i reprint izdanja te katalozi.

Ovim putem pozivamo sve zainteresirane hrvatske nakladnike na sudjelovanje na izložbama, radi uspješnijeg predstavljanja hrvatske knjige u svijetu.

Knjige objavljene u razdoblju između 10. kolovoza 2010. i 10. kolovoza 2011. zainteresirani nakladnici mogu poslati do 15. kolovoza 2011., na adresu:

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu
(za „Book Art International“)
Ulica Hrvatske bratske zajednice 4
10000 Zagreb

Ocjenjivački sud će do kraja kolovoza od prispjelih knjiga odabrati najbolje oblikovane. Organizator će, zatim, preko medija obavijestiti javnost o odabiru, a nakon toga odabrane knjige šalju se u Frankfurt.

Prihvaćene i izložene knjige nakon sajmova u Frankfurtu i Leipzigu postaju dio fonda German Book and Type Museum koji je dio njemačke Nacionalne knjižnice (Die Deutsche Bibliothek).

Post je objavljen 18.07.2011. u 11:17 sati.