Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ninocorleone

Marketing

Sve mi se čini da ću početi učiti kineski. Zapad je očito posrnuo, nema se više novca za skupe projekte, Kina otkupljuje obveznice država u dugovima, Kina ne zna kud sa novcem, dvoznamenkasti gospodarski rast.... Pun Večernjakov Obzor Kineza i prognoza kako će Kinezi zavladati svijetom. Sad se sjetim oca kad mi je govorio kako su oni učili ruski u školi, tako ću i ja svojoj djeci govorit da sam učio engleski a oni će mi se smijati.
Očito je da se u radnoj etici krije puno toga. Kinezi je sigurno imaju. S druge strane Amerikanci odavno debeli, depresivni, zaduženi, bahati, usamljeni, izgledaju kao stara bogatašica koja ne želi biti svjesna da se bogata stvarnost pretvara u iluziju, skupu za održavat.

Engleski će i dalje biti veoma zastupljen, ali zna se da vas domaćin gleda drugačije ako znate jezik. Zna svatko da nije kineski lagan, zato će poznavaoci ostavljati još veći dojam. Što nam je činiti nego imati otvoren um prema promjeni makar ona značila i upoznavanje kineske kulture. Charles Darwin je zapisao ''Čini se da ne preživljavaju najsnažnije životinje, nego one koje se najbolje prilagođavaju nastalim promjenama''. A što se tiče otvorenog uma ima i citat od A.Einsteina ''Um je kao padobran, koristi jedino kada je otvoren''.


Možda koji Kinez više tu i tamo, koja kineska riječ ili film, ali uvijek će ostati ona stara i vrlo česta oznaka ''Made in China'', jer ona je već dugo stvarnost.
Sweet DREAMs good people(not an american dream, nego - W «)

Post je objavljen 16.07.2011. u 22:45 sati.