Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/davorovenovosti

Marketing

Godišnja izložba Hrvatskog fotosaveza

Do 17. srpnja u Umjetničkom paviljonu otvorena je godišnja izložba Hrvatskog fotosaveza “Nulta točka značenja – nefunkcionalna, neprikazivačka, elementarna, eksperimentalna i konceptualna fotografija u Hrvatskoj”. Šetnjom kroz ovu izložbu posjetitelji će dobiti uvid u mogućnosti fotografije kao eksperimentalnog i istraživačkog medija kroz koji su autori uz pomoć objektiva fotoaparata u određenom trenutku realizirali svoje umjetničke zamisli. Izložba je rezultat istraživanja kustosica Sandre Križić Roban, Irene Gessner i Ivane Hanaček u suradnji s mnogim umjetnicima kao što su Boris Cvjetanović, Petar Dabac, Sandro Đukić, Igor Eškinja, Ivan Faktor, Tomislav Gotovac, Boris Greiner, Vlatka Horvat, Željko Jerman, David Maljković, Antun Maračić, Enes Midžić, Marijan Molnar, Ivan Posavec, Davor Sanvincenti, Edita Schubert, Mladen Stilinović, Slaven Tolj, Goran Trbuljak, Josip Vaništa, Mirjana Vodopija, Fedor Vučemilović. U izloženim radovima te umjetnike ne zanimaju tehničke mogućnosti fotografije ili kvaliteta snimka nego fotografija kao sredstvo posredovanja u prezentaciji umjetničkih sadržaja, poput kanala kojim se posreduje konceptualizacija i realizacija određene umjetničke zamisli. To možda najbolje pokazuje fotografija “Versus” iz 2009. godine što ju je njezin autor Davor Sanvincenti snimio fotoaparatom starim 82 godine na filmu kojemu je istekao rok trajanja.
U okviru ove izložbe održat će se niz predavanja i radionica, a otisnut je i tematski broj dvojezičnog časopisa za suvremena likovna zbivanja “Život umjetnosti” u izdanju Instituta za povijest umjetnosti.
Izložbu je priredio Hrvatski fotosavez uz podršku Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport te Hrvatske zajednice tehničke kulture.

Post je objavljen 11.07.2011. u 04:56 sati.