Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/davorovenovosti

Marketing

Gdje na more?

Ako niste ugovorili svoju ljetnu destinaciju evo nekoliko prijedloga.
Možda ima mjesta:

Klanjateljice Krvi Kristove pokrenule su prije par godina za mlade kamp na otoku Olibu.

I u Dubrovačkoj biskupiji postoji jedna kuća u Grgurićima, kraj Slanoga, za ljetovanje djece i mladih.

Don Dejan Turza, povjerenik za pastoral mladih Kotorske biskupije, kaže da će možda ovoga ljeta nešto biti i u 'zaljevu svetaca'. Raspitajte se.

Tu je neizostavni Hod Frame, Franjevačke mladeži, širom lijepe naše.

Salezijanska mladež raštrkat će se širom Hrvatske, a pretpostavljamo da će ih najviše biti u Postirima na Braču gdje don Damir Stojić već nekoliko godina okuplja mlade.

Don Božo Škember, župnik Prvić Luke i Prvić Šepurine, već nas je ovu zimu zamolio da objavimo da on kao voditelj objekta nekadašnjeg glagoljaškog samostana franjevaca trećoredaca na Prviću poziva sve župe, ili crkvene zajednice, da se prijave i ljeti organiziraju svoje kampove, obnove, susrete ili ljetovanja kod njega u šibenskom akvatoriju.

Kad spominjemo šibenski kraj tu su svima znane Modrave. Kažu iz SKAC-a ima mjesta. I zato trkom, prijavite se na www.skac.hr .

Skauti Riječke nadbiskupije ili Zdrug katoličkih skauta nadbiskupije nema samo kuću u Driveniku, kod Selca, oni su ljeti posvuda.

Neki čak 'zalutaju' i u Mali Lošinj u kuću sv. Martina na cjeloljetna pastoralno-odmorna događanja u organizaciji Povjerenstva za pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije kojemu se rado pridruže i druge biskupije i mladi sa svih strana Lijepe Naše.

Spomenuti onda treba - na istome otoku - i kamp za djecu djelatnika Vojnog ordinarijata Republike Hrvatske. I tamo se iz godine u godinu povećava broj prijava, a samim time i termina.

Preostaje još reći (šlag na kraju) kako Ured za mlade Hrvatske biskupske konferencije organizira formaciju animatora na Baškim Oštarijama i neizostavno Taize.

Dovoljno?
Ako nije evo utjeha onima koji ostaju u gradu.
Jarun, Sljeme i Bundek će biti idealne destinacije za hlađenje.
Svima želim ugodan odmor.

Post je objavljen 10.07.2011. u 20:07 sati.