Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/matijevici

Marketing

POZIV MJEŠTANIMA KRVAVCA I KULE NORINSKE NA JAVNI SKUP

Općina Kula Norinska ulazi u fazu većeg broja projekata koji se pripremaju već neko vrijeme za područje naselja Kula Norinska i Krvavac, pa je Općina Kula Norinska odlučila pozvati sve građane na skup na kojem bi se raspravilo o samim projektima, ali i imovinsko-pravnim odnosima koji se tiču tih projekata.

Vezano za projekt asfaltiranja, planira se proširenje trase od Kule Norinske (željeznički prijelaz) do Krvavca, s tim da bi se asfaltirala i proširila postojeća makadamska cesta, te napravio pločnik. U mjestu Krvavac od „donjeg“ željezničkog prijelaza do „Jaže“ (kuća Miljenka Vučkovića – Mikija) bi se izgradila cesta, te dalje sve do kanal u „PIK-u“, bi se rekonstruirala i proširila postojeća cesta. Na toj dionici bi se i riješilo pitanje oborinske odvodnje.

Također na spomenutoj dionici (od „donjeg“ željezničkog prijelaza – do PIK-ova kanala), sa lijeve strane željezničke pruge Metković-Ploče, bi se uredio obodni kanal, te očistili propusti kroz trup pruge, a sve u svrhu zaštite od poplava.

Po pitanju oborinske odvodnje „gornjeg“ Krvavca, Općina Kula Norinska je ishodovala lokacijsku dozvolu, te izradila glavni projekt za rješavanje bivše „Jaruge“.

Cilj je ujedno i riješiti fekalnu kanalizaciju, te proširiti postojeću cestu, izgradit park, dječje igralište te parking mjesta.

Kako na svim spomenutim dionicama ima neriješenih imovinsko pravnih odnosa, cilj Općine je da se na skupu upoznaju svi vlasnici i korisnici nekretnina na području na kojem će se vršiti radovi te da uz razgovor svi zajedno daju svoj doprinos za dobrobit i razvoj općine.

Prenosimo u cijelosti prenosimo poziv Općina Kula Norinska:

REPUBLIKA HRVATSKA
DUBROVAČKO-NERETVANSKA ŽUPANIJA
OPĆINA KULA NORINSKA

J A V N I P O Z I V

POZIVAJU SE SVI GRAĐANI MJESTA KRVAVAC I KULA NORINSKA NA JAVNI SKUP KOJI ĆE SE ODRŽATI U KRVAVCU, DANA 10. SRPNJA 2011 g. (NEDJELJA), S POČETKOM U 19,00 SATI U DOMU KULTURE KRVAVAC.

NA SKUPU ĆE BITI RIJEČ O PROJEKTIMA KOJI BI SE TREBALI REALIZIRATI U SKOROM ROKU, A TIČU SE RJEŠAVANJA IMOVINSKO PRAVNIH ODNOSA

PROJEKTI O KOJIMA BI SE UPOZNALO SU:

- ASFALTIRANJE NERAZVRSTANIH CESTA
- RJEŠAVANJE OBORINSKE ODVODNJE (JARUGA)
- ČIŠĆENJE OBODNIH KANALA UZ TRUP ŽELJEZNIČKE PRUGE

VIŠE O SAMIM PROJEKTIMA ĆE SE MOĆI POGLEDATI NA SLUŽBENOJ INTERNET STRANICI OPĆINE WWW.KULANORINSKA.HR

Post je objavljen 08.07.2011. u 15:36 sati.