Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/homo-sapiens-ludens

Marketing

Ponuda i potražnja

"Jer Sin čovječji je došao potražiti i spasiti ono što je izgubljeno."
Luka 19,10


Nudi se posao, traži se posao; novine redovito imaju stranice s tim oglasima. Ponude za posao zauzimaju više mjesta od onih u kojima ga se traži. To je, djelomice, i stoga što su oglasi raznih tvrtki mnogo dulji od oglasa ljudi koji traže novi posao. Ti oglasi moraju biti veći, i to nije samo stvar predstavljanja. Njima treba prostor kako bi mogli pobrojati sva svojstva koja očekuju od mogućih kandidata: pojedinosti o obrazovanju, iskustvu, snalaženju na računalu, poznavanju jezika, karakternim osobinama, i ono posljednje, no ne i najmanje važno, o starosti. Ponekad se čak i oni koji već duže vrijeme traže posao znaju obeshrabriti kad vide taj popis.
To nas dovodi do posve druge teme. I Božja riječ iznosi ponudu i nabraja potrebna svojstva. Neki će odmah pomisliti na "Deset zapovjedi"; nisu posve u krivu, premda je već tisuću petsto godina prije prvog Kristovog dolaska bilo jasno da nitko NE MOŽE ispuniti te uvjete. Upravo suprotno, uvijek je bilo očito da je ljudski rod izgubljen i da si ne možemo pomoći.
Upravo stoga je Gospodin Isus sišao na Zemlju. Nije nam došao suditi, nego je iznio NOVE UVJETE. Došao je POTRAŽITI I SPASITI SVE KOJI SU IZGUBLJENI. Stoga JEDINI uvjet za spasenje jest BITI IZGUBLJEN i BITI SVJESTAN te činjenice. No trebamo biti spremni to ISKRENO PRIZNATI.
SIN BOŽJI JE UMRO KAKO BI SVOJOM SMRĆU SPASIO IZGUBLJENE GREŠNIKE.

Amen
Slava Gospodinu!
Božji blagoslov

Post je objavljen 07.07.2011. u 16:53 sati.