Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/temadana

Marketing

Što biste vi na mjestu ministrice Dalić odgovorili MMF-u?

Ministrica financija Martina Dalić priopćenjem je reagirala na izvještaj Međunarodnog monetarnog fonda, u kojemu je analizirano ukupno gospodarsko stanje i rezultati ukupne ekonomske politike hrvatske Vlade.

Dalić priznaje kako, u prosjeku, Hrvatska ima veće prosječne plaće i time veći trošak rada u odnosu na većinu novih članica EU, te pretpostavlja kako je upravo to ključni razlog zbog kojeg MMF vidi smanjenje plaća kao 'nužni element povećanja konkurentnosti'.

'Ne slažemo se s ovakvim zaključkom jer budućnost hrvatskog gospodarstva ne vidimo u konkuriranju kroz jeftinu radnu snagu. Put ka povećanju konkurentnosti gospodarstva vidimo u smanjivanju različitih prepreka s kojima se suočavaju investitori, povećanju učinkovitosti javne uprave, posebno na lokalnoj razini, ograničavanju državne potrošnje kroz striktnu provedbu Zakona o fiskalnoj odgovornosti i ukupnom poboljšanju poduzetničke i investicijske klime u Hrvatskoj,' stoji u priopćenju.

Kako biste vi reagirali na zahtjev MMF-a, koji 'spas' Hrvatske vidi u devalvaciji kune i povećanju međunarodnih pričuva, a prostor za daljnje povećanje konkurentnosti vidi u snižavanju plaća i cijena.

Najzanimljivije komentare ćemo pročitati u Vijestima u 17 i u Dnevniku NoveTV u 19:15 sati.

Post je objavljen 05.07.2011. u 13:07 sati.