Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/crostojkovic1958

Marketing

NEDODIRLJIVI IVO SANADER JE ODLIČIJE HRVATSKE POLITIKE

Moram priznati da UDB-a je imala dobar zakon „omerte“,
tko je ukrao državni novac, taj je bio likvidiran


Danas naši hrvatski političari kradu „kao blesavi“ novac iz državnog proračuna. Muljaju na sve strane, no i kada ih se uhvati, oni dobivaju blage kazne. Bivši premijer Vlade RH, Ivo Sanader (HDZ), pobjegao je u Austriju, nije dostupan hrvatskim vlastima. Na prvom mjestu pravosudnim organima – koji mu ništa ne mogu. Jer Sanader se je sakrio, on dobro poznaje „rupe u Zakonu“, i nitko mu tako ništa nemože.

Tako kupuje iz dana u dan vrijeme i čeka parlamentarne izbore – koji idu uskoro u Hrvatskoj. Sumnja se da je Ivo Sanader ukrao 114 milijuna kuna. U svoju korist zloupotrijebio je svoj položaj i ovlasti. Prije nego što će on biti otkriven, dao je ostavku (01. 07. 2009.), na mjesto premijera. Što je zanimljivo, Ivo Sanader nije dao svoju ostavku Saboru RH, kao najvećem i najodgovornijem tijelu, nego Sanader je sazvao konferenciju za novinare – i svoju ostavku je dao pred njima.

Kažu da je Sanader u austrijskom zatvoru, pa i ako je tamo, njemu ništa ne hvali. On je doživotno zbrinuo svoju obitelj. Novac koji je pohranio u Švicarsku banku, nitko više nemože uzeti. Jer Švicarska banka je jedina u svijetu koja ima zaštićene račune od svojih klijenata. I da tajne službe likvidiraju Sanadera, više nikada iovako neće doći do opljačkanog novca.

Samo na prodaji INA-e mađarskom MOL-u Ivo sanader je zaradio 5 milijuna eura. U pohranjivanju novca u švicarsku banku pomogao mi je njegov brat Flavije Sanader, koji živi u Švicarskoj. On je bio glavni logističar i kurir u tim poslovima. Pitam se: Kako je moguć trijumf pravne države u Hrvatskoj, kad Sanader ima još svoje ljude u važnim institucijama.

Ivo Sanader je sedam godina „prao novac“ na državnim poduzećima i smišljeno pljačkao državni proračun. Da bude sve jasno: Stjepan Mesić je 2002. godine doveo Ivu Sanadera za premijera Vlade RH. To je Mesićevo djelo.

Pitam se: koja to država ima dva predsjednika, kao ova „naša“ Hrvatska - jedan aktualni predsjednik, a drugi doživotno počasni predsjednik?!


BRANKO STOJKOVIĆ

U Bjelovaru, 05. 07. 2011.

Post je objavljen 05.07.2011. u 10:58 sati.