Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/returnofalterego

Marketing

Spot Juraja Belkovića "Idemo na more" hit ljeta?

Promocija spota "Idemo na more" Juraja Belkovića

NIste čuli za Juraja Belkovića? Časak, samo što niste. Sinoć je u „kućnoj“ i opuštenoj atmosferi kafea „U dvorištu“ kraj TMS glazbenog shopa u centru Zagreba (preporuičam, turbo ugodna atmosfera uz totalno otkvačeni r'n'r interijer) promoviran drugi spot, odnosno single našeg studijskog glazbenika Juraja Belkovića (zato vjerojatno i niste čuli za njega) skinutog s njegovog prvog autorskog samostalnog albuma „Sreća je gdje si ti“. Inače album je old shool rock'n'roll i tko to voli, sviđat će mu se.


Radi se o pjesmi „Idemo na more“ koja je simpatičan r'n'r uradak koji je za okupljenu publiku neočekivano ispao ozbiljniji konkurent za neke vrste hita ljeta. Odlično osmišljen, snimljen i odglumljen pod dirigentskom palicom popularnog Maria Petrekovića te snimatelja i redatelja Andra Račića, i sama pjesma i spot zaokružili su se u jednu izuzetno pitku, veselu i prije svega jako duhovitu cjelinu. Svakako preporuka da isti pregledate u našim medijima, jer zabavnih spotova imamo izuzetno malo na sceni. Mislim da će već sutra biti na Youtubeu pa klikajte.


Na totalno neobaveznoj, pa utoliko ugodnijoj promociji su se okupila naša vrsna glazbena imena koja su došla podržati Juraja (tko će kome ako ne svoj svome): Hus i Brkić iz Parnog Valjka, Miroslav Škoro, Jerko Marić iz Adastre, Tina Rupčić... da nabrojimo samo neke.


Nakon prikazivanja spota, veselo društvo se moglo počastiti uz zakusku kako bi svi spremin dočekali svirku koja je uslijedila. Juraj Belković je s dečkima iz pratećeg benda odsvirao nekoliko pjesama s aktualnog albuma i jednu novu, i naravno „Idemo na more“.

S obzirom da je kafe „U dvorištu“ i zamišljen kao neke vrste kluba gdje će i mladi naći svoju priliku, tako je Juraj odlučio da mu gosti na svirci budu dva tinejdžerska gitarista, oba sinovi očeva glazbenika, Šimun Matešić je sin poznatog studijskog glazbenika Jimija Matešića, a Matija Škoro, pjevača Miroslava Škore. Što je možda bitno samo utoliko što su radi naslijeđa dečki rano dobili gitare u ruke, ali sve ostalo je – njihovo. Ako se po jutru dan poznaje, uskoro ćemo njih dvojicu slušati u nekim ozbiljnijim pričama. Ono što ja stručno mogu reći jest da im prstići poprilično lete po gitari.




A „Idemo na more“ ćemo najvjerojatnije pjevušiti ovo dugo toplo ljeto. Zapamtite!



Post je objavljen 05.07.2011. u 01:15 sati.