Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/folklorni

Marketing

Međunarodni festival folklora: Vatromet pjesme i plesa u Šancu



Međunarodni festival folklora iz godine u godinu Karlovčanima sve više prirasta srcu i u 14 godina, koliko je napunio ove godine, zaslužio je epitet vodeće kulturne manifestacije, ne samo u Karlovcu i Karlovačkoj županiji, nego i šire, a dokaz tomu je prepuno košarkaško igralište Šanac koje je protekle nedjelje „pucalo po šavovima“.
No, prije nastupa u Šancu Karlovčani su srdačno pozdravili folkloraše u tradicionalnoj povorci gradskim ulicama.

Ovogodišnji MFF ugostio je pet folklornih grupa iz raznih dijelova svijeta – tursku Folklornu grupu „Gehem“ iz Ankare, slovačku Folklornu organizaciju „Ayfas“ iz Bratislave, Glazbeni ansambl „Lotus“ iz Vijetnama, studentski FA „Mirče Acev“ iz Skopja, „Ballet Folklorico de la Universidad de Chile BFUACH“ iz Čilea, a nastupili su i domaćini FA „Matija Gubec“, ujedno izvršni organizatori festivala. Iako najavljeni, članovi Folklornog ansambla „Dolbar“ iz Ruske Federacije Yakutia-e, nažalost, nisu nastupili.

Unatoč tomu, atraktivnih i energičnih nastupa nije manjkalo. Ono što se moglo vidjeti ukratko bi se moglo opisati kao igrokaz boja i zvukova. Jedan od zaključaka dojmljive večeri je da, u ovo vrijeme globalizacije, folklor je jedino što nas na očiti razlog razlikuje jedne od drugih.

Festival se u idućih nekoliko dana seli u ostale gradove i općine u Karlovačkoj županiji tako da će u nastupima folkloraša moći uživati i građani Draganića, Duge Rese i Topuskog.

Ako ste slučajno propustili otvorenje festivala sve možete nadoknaditi u petak, 8. srpnja, kada se festival zatvara ponovo uz mimohod ulicama i nastupom grupa u Šancu. (ak)

Karlovački tjednik

Post je objavljen 03.07.2011. u 18:35 sati.