Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/davorovenovosti

Marketing

Kardinal Bozanić zahvalio volonterima za 4. i 5. lipnja i predstavio svoju knjigu o mladima

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić predvodio je zahvalno misno slavlje za mlade volontere koji su sudjelovali u pripremi i odvijanju pohoda pape Benedikta XVI. Hrvatskoj. Nakon mise mladima je predstavio svoju knjigu upućenu upravo njima.



Misu je kardinal Bozanić služio u zagrebačkoj katedrali, na svetkovinu sv. Petra i sv. Pavla, u zajedništvu mnoštva mladih i u koncelebraciji sa svećenicima koji sudjeluju u pastoralu mladih.

Uvodno je istaknuo kako je želio na svetkovinu, koja se posebno slavi u Rimu, s mladima okupiti se u katedrali, kako bi svi zajedno izrekli veliko hvala za sve učinjeno 4. i 5. lipnja. Primijetio je da se za vrijeme Papina pohoda osobito isticalo bdijenje na Trgu, susret s mladima, živa poruka.

Tu je posebno istaknuo ovo: „U tim trenucima Papa je prvi šutio. On koji ima što reći htio je s vama šutjeti, da bi zajedno s vama slušao Isusa koji govori više.“



Papa je time htio poručiti da nije on u centru, nego Isus zbog koga smo svi mi došli i njemu želimo dati prvo mjesto, rekao je kardinal Bozanić i dodao kako su to dobro razumjeli svi, osobito mladi. To je mnoge potaknulo te su odlučili doći na misno slavlje na hipodromu, pa su tako mladi bili misionari, navjestitelji.

Kardinal se prisjetio i da je Papa primijetio mlade volontere. Dok su se vozili papamobilom, pročitao im je na majicama "redar" i pitao što to znači. Na odgovor radosno se nasmijao.



Nakon mise mladima je predstavljena nova kardinalova knjiga naslova 'Krist vas zove – poruke mladima'. Knjigu čine kardinalovi govori izrečeni mladima od 1998. do 2009. godine. Nastala je kao plod Papina pohoda, pa je i ilustrirana fotografijama susreta mladih s Papom.

Dosadašnji povjerenik za pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije Domagoj Matošević ukazao je na pojedine naslove koji nose snažne evanđeoske poruke.

Novi povjerenik Ivica Budinšćak naglasio da je knjiga dobar podsjetnik, poziv na svakodnevni status dana, ne Facebooka, već života, jer ova knjiga 'nije za štrebanje, već učenje za zajednički život na što upućuje i sam naslov'.

Mladima se obratio i kardinal Bozanić. Zahvalio je vlč. Matoševiću za revan rad u službi pastorala mladih, te istaknuo kako će on i dalje ostati s mladima kao rektor Međubiskupijskog sjemeništa.

Ujedno je poželio dobrodošlicu i blagoslov vlč. Budinšćaku kao novom povjereniku za mlade, koji se već potvrdio u radu s mladima.

Mladi su u znak zahvalnosti vlč. Matoševiću darovali sliku, dok je kardinal po završetku predstavljanja, volonterima osobno uručio knjigu kao znak zahvale.

Post je objavljen 01.07.2011. u 14:02 sati.