Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/harpplayer

Marketing

Harp recenzija - Vis Peri deri, album Zakaj ne?



Priznajem bio sam skeptičan prije nego sam krenuo u preslušavanje albuma grupe Vis peri deri jer ih prije nisam slušao već sam samo letimično pogledao neke snimke na youtubeu i pomislio, opet neki izlizani rock bend.
Kada bi tekstovi ovih pjesama bili donekle ozbiljni ostao bih pri tome da se radi o još jednom izlizanom rock bendu ali u ovom slučaju radi se o prvoklasnoj zajebanciji gdje su rifovi koji imaju prizvuk ACDC, Ramonesa, Joan Jett, Dr.Feelgooda i tko zna čega još i te kako prikladni i poželjni.
Dakle za one koji još ne znaju Vis Peri deri je bend koji kako i sami kažu, praše turopoljski rock i pri tom se odlično zabavljaju. Pjevaju na materinskom jeziku s kajkavskim dijalektom koji je meni kao slavoncu dosta nerazumljiv ali srećom dečki su mislili i na to i otisnuli tekstove pjesama na omot CD-a. Moram napomenuti da su CD izdali u vlastitoj nakladi i da vizualno izgleda vrlo profi kao i sama produkcija snimka.
Bend čine: Robert Kušen (gitara), Bojan Basrak (usna harmonika), Josip Štilinović (bas) i Slaven Dianežević (bubanj) a na albumu gostuje i nekoliko drugih glazbenika.
Od 13 pjesama na albumu ja ću izdvojiti svoja tri favorita, a to su pjesma Baba koja ima super rifove na usnoj harmonici i koja me jako podsjeća ne jednu pjesmu vinkovačkih Kojota, zatim pjesma Jazz ba zbog šaljivog teksta i odličnog orijentalnog uvoda na usnjaku i treća je pjesma Rimtutituki zbog super teksta i zanimljive usne harmonike.
Vjerujem da bend i u živo može pružiti ovakvu dobru zabavu pa se potrudite uhvatiti ih negdje u živo a ovaj novi album možete osim na svirkama nabaviti i preko kontakt telefona 095/9050-428 – Robert ili 091/4669-694 – Josip.

O sjajnom harmonikašu ovog benda možete više saznati iz intervjua objavljenog prije par mjeseci a više o samom bendu saznajte na http://www.visperideri.com

Šaljite i dalje svoje demo ili studijske snimke sa usnom harmonikom.
Kontakt: igordjeke@hotmail.com


Post je objavljen 01.07.2011. u 13:42 sati.