Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mcind

Marketing

Alpe Adria Kup

Ove godine Alpe Adria Kup u orijentacijskom trčanju održan je od 17. - 19. lipnja u organizaciji orijentacijskog kluba Torpedo u suradnji s Hrvatskim orijentacijskim savezom. Za natjecanje su pripremljene tri nove karte, okolica skijališta Platak, centar grada Rijeke i grad Kastav sa malo teže prohodnim kraškim terenima obližnje šume Loze i Lužine.
Natjecateljski centar bio je u Malom domu na Platku na nadmorskoj visini od 1100 m. Skijalište Platak je jedno od najstarijih i do nedavno najveće hrvatsko skijalište a nalazi se nadomak mora, samo 28 km od centra grada Rijeke.

Već u četvrtak postavljam putokaze za one koji će doći na trening. Na ovom mjestu se skreće sa stare ceste Zagreb - Rijeka za Platak.
Image and video hosting by TinyPic

U petak ujutro postavljamo kontrole za štafetnu utrku.


Ovako izgleda start štafetne utrke.
Image and video hosting by TinyPic

Za reprezentaciju Hrvatske Nikolina iz OK Torpedo trči prvu izmjenu i prva dolazi na cilj od svih orijentacistica iz svoje kategorije i najzaslužnija je za srebrnu medalju svoje reprezentacije.
Image and video hosting by TinyPic

Nakon predaje štafeta neki startaju brže, neki sporije.


Nikola kod bidona s vodom se brine kako nitko nakon utrke ne bi ostane žedan (ovo nije lagan posao kad ti pristižu trkači jedan za drugim).
Image and video hosting by TinyPic

Nakon istrčane utrke presvlačenje, kratak odmor


i zatim gledanje rezultata na obješenim papirićima.


U blizini doma pronalazim samoniklu orhideju.


Hrvatska ženska štafeta na kraju druga (prve Mađarice iz tima Báranya, treće Talijanke iz tima Lombardia.
Image and video hosting by TinyPic

Uvečer su nas zabavljali Kantridersi, a osim Talijana i domaćih ostali nisu bili baš rasplesani, neki su otišli i odmah poslije proglašenja, za razliku od susreta planinara Balkana kad se na ovom istom mjestu plesalo i pjevalo do iza pola noći, ali sportaši ionako nisu baš za tulume.
Image and video hosting by TinyPic

U subotu ujutro sam pomagao kod postavljanja startnog mjesta za WRE utrku i bio kod karata. Naravno, jutro na Platku po običaju maglovito i prohladno.




Nakon završene utrke pospremanje, uzimanje svih kontrola u šumi i postavljanje tih istih kontrola za utrku u 18 h u Rijeci. Start je bio postavljen na podiju na Korzu između gradskog poglavarstva i robne kuće Ri.


Osim Hrvatske, vijorile su se zastave Australije ,Austrije, Češke, Njemačke, Mađarske, Izraela, Italije, Norveške, Poljske, Rumunjske, Slovačke, Slovenije, Švedske, Švicarske Vel. Britanije, a i Japana.

Rezultati štafetne utrke i duge staze na Platku.

Post je objavljen 30.06.2011. u 23:59 sati.