Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/davorovenovosti

Marketing

Susret hrvatske katoličke mladeži Sisak 2012.

Odbor za mlade Hrvatske biskupske konferencije, pod predsjedanjem predsjednika Odbora zagrebačkog pomoćnog biskupa Mije Gorskog, održao je 27. lipnja redovitu sjednicu u središtu Sisačke biskupije u prostorijama Pastoralnog centra sisačke katedralne župe.

Uz povjerenike za pastoral mladih hrvatskih nad/biskupija i redovničkih zajednica sjednici je nazočio i sisački biskup Vlado Košić koji je na početku sve srdačno pozdravio te izrazio zadovoljstvo što se sjednica održava baš u Sisku, središtu Sisačke biskupije koja je domaćin sljedećeg Susreta hrvatske katoličke mladeži 5. i 6. lipnja iduće godine.

Upravo je SHKM bila i važna tema dnevnog reda. Povjerenici su iznijeli dojmove o Papinom pohodu Hrvatskoj 4. i 5. lipnja s posebnim osvrtom na prekrasno svjedočanstvo vjere koje se ostvarilo prigodom susreta Svetog Oca s mladima na glavnom zagrebačkom trgu, te su raspravljali o Svjetskom susretu mladih koje će biti u Madridu, o programu „Mladi za mlade" te o predstojećim ljetnim susretima mladih.

Ovom prigodom biskup Košić sa svojim suradnicima upoznao je povjerenike za mlade sa znamenitostima grada Siska i Sisačke biskupije, posebno sa slavnom poviješću Sisačkog Starog grada gdje je 22. lipnja 1593. prvi put kršćanska vojska, tadašnje Europe, izvojevala veliku pobjedu nad tadašnjim osvajačima Osmanlijama.

(BUM/Ika)

Post je objavljen 30.06.2011. u 09:56 sati.