Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/crostojkovic1958

Marketing

KAKAV SMO NERED OD DRUŠTVA

ŠTITONOŠA br. 27


Neredi u školama, neredi u bolnicama, neredi u medijima...

Na Internet stranicama (www.bjelovar.com) stajalo je anketno pitanje: „Da su izbori za grad Bjelovar za koju stranku biste glasali?“ Jedan posjetitelj je uputio svoje pitanje E-meil-om. BLOG. „E, a zašto u anketi nema ŠTIT-a?“ „Ja bih glaso za Stojkovića!“ (Zapaženo - 01. prosinca 2006.)

IZGUBLJENA ČAST, PONOS, I OSJEĆAJ VITEŠTVA

Ivan Butković nije samo vlasnik medija (Informativnog centra) u Bjelovaru, on je vlasnik i ugostiteljskih lokala. Upravo tu leži problem, jer takvi vlasnici caffića (gostioničari) su sjebali mozak mladim ljudima, a poganski mediji kao Butkovićev ih dokrajčili. No, strah od dijaloga u Bjelovaru je kroničan. Jer od uloge Butkovićevog medija, nezna se što je kultura, a što smeće?

Ivan Butković, direktor i glavni urednik „gradskog lista Bjelovarac“, hoće privući pažnju građanima i na nešto drugo ih uputiti – a ne na njegove kriminale. Taj njegov „krčmarski žuti tisak“ i dalje objavljuje tračeve i gluposti, itd. To nije nimalo čudno, dok jedan Butkovićev zamjenik leži šlagiran u krevetu, druga njegova zamjenica - glavnog urednika – nekada je ona bila bjelovarska prostitutka iz „Hotela bar.“ A danas joj se sin drogira, dok se mama šeće i druži sa „cuckom“.

DOBRO JE ŠTO GRAĐANI VIŠE NE KUPUJU BUTKOVIĆEVE NOVINE

U četvrtak 3. svibnja 2007., slučajno sam pročitao u Butkovićevim novinama – „Slijepac vozi bicikl“, i to na naslovnici, a opširno na stranici 4. Moram priznati da Butković stvarno objavljuje „lažne“ stvari te potiče „gadosti“, iz svoga uredništva. Kraj prečih stvari u našem društvu, no on treba pisati o prezimenu STOJKOVIĆ. Taj skandal i senzacija „njemu“ trebaju prodati novine, koje iovako više nitko ne kupuje. Bitno je ocrnjavanje Stojkovića. Kad je Branko Stojković pisao za „Bjelovarac“, taj list kao tjednik se je prodavao u jednom danu. A danas na kiosku ga nitko i negleda. Lopovima je počelo smetati što ih ja prozivam, a da bi se njih zaštitilo – počela je Butkovićeva cenzura i taj medij zatvorio je vrata za Udrugu „ŠTIT“.

Ne zanima me, što moj brat radi – koji se nikuda ne miješa. Ali je jadno od Butkovićevog medija koji vadi neke potvrde i prikazuje ih javnosti, kako moj brat Milenko Stojković se oslobodio od plaćanja HRT- ove pristojbe. Dok danas mnogi „lažni branitelji“ imaju taj status i lažne potvrde, preko kojih imaju visoke novčane naknade – a nitko o tome ne piše. U ovome društvu tko će za te bitange raditi? Pitam: Tko onda tu obmanjuje javnost? Butković je postao „bogataš iz džepova građana.“ Ja poručujem građanima – neka nitko ne plaća pristojbu, tj. tu nasilnu pretplatu HRT-u, jer to nije građanska televizija. Pogledajte, taj sramotni lik u Bjelovarskom HRT-u i studiju od urednika. Tipičan kurtizan i „lažnjak“. To što Butković i njemu slični rade je kriminal.

Sjećate li se napisa u „Bjelovarcu“ i moje povezanosti sa slučajem „Borik“. Dan prije mi je Butkovićev čovjek M.O. poklonio dvije litre ulja za mašinu. Zatim je iskrsnuo naslov: „Grobnice polivene uljem“. Ja sam tada nosio (sudsku smontiranu) uvjetnu kaznu zatvora (pet mjeseci na dvije godine), kada je bila riječ o 130 grobnica polivenim na bjelovarskom groblju „Borik“, koje su – kako kaže „Butkovićev list Bjelovarac“ OBRATITE PAŽNJU NA OVE RIJEČI „zbog nekih tajanstvenih razloga povezanih s posebnim datumom, u veljači petkom, i to trinestim?“ „Tragovi nekog tajenstvenog rituala.“ (noviarka: Ivanka Štedl). Kada se govori o tom vandalskom činu, kojeg još policija nije otkrila do danas – ali trebao je taj slučaj biti fingiran Stojkoviću. Butkovićeva „banda“ je tada htjela meni namjestiti. Sad vidite čime se sve Ivan Butković bavi... Gradonačelnica Đurđa Adlešić me je nazvala telefonom kada se je to desilo na groblju „Borik“, te mi prva ona tu vijest prenesla. Nemoguće je u nas izbjeći politiku ili ono što od nje danas je preostalo.

U Bjelovaru, 6. svibnja 2007.

(broj članaka 1371)
www.stit-bjelovar.hr

POKRET „ŠTIT“
Branko Stojković


Post je objavljen 28.06.2011. u 09:05 sati.