Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/malaovcica

Marketing

Brzinski raport

Kao što sam i mislila, nije mi dugo trebalo da zapostavim pisanje. Uvijek je nešto, mališa je imao česte faze kada su nam bile pune ruke posla.

Uglavnom, snašli smo se. Grčevi su nas dosta dugo mučili, sada polagano nestaju... Pa je krenula boljka zubiju koji se razvijaju, mališa je otkrio svoje prstiće i sada nema ništa finije nego gurnuti prste u usta i cmaktati.
Napunili smo (i prešli) tri mjeseca, rastemo ko gljiva poslije kiše a i debljamo se jednakim tempom i to bez bočice.
Preko noći mi se mijenja, a svaki dan otkrijem i čudim se kako je prerastao još koju piđamicu.
Iako od samih početaka noć nije bila preveliki problem, budio se cca 2 puta, sada smo na 1 buđenju a ponekad se zna zalomiti da prespava i cijelu noć. Sve je postalo puno lakše zapravo. Još uvijek imamo večernji ritual plakanja prije spavanja ali i to više nije tako strašno. Veselo kupanje, malo manje veselo oblačenje, papanje, malo plakanja pa tatino nunanje njegov su ritual i recept za lakši san.

U zadnjih mjesec i pol dana otkrio je puno novih stvari; od prvog osmjeha prošlo je dosta vremena (sa mjesec dana) , preko prvog posezanja i hvatanja igračke pa sve do grabljenja svega što mu dođe pod ruku (makar to bila i moja kosa). Periodi budnosti i igranja su sve češći i duži, a nema ništa ljepše nego kada počne lamatati rukama i nogama od veselja kada vidi novu igračku. Da može vjerujem da bi poletio. yes
Otkrio je i „pričanje“ tako da sada koristi svaku prigodu da nam na svom jeziku kaže što misli. Ujutro ne galami nego prvo ozbiljno porazgovara sa svojim ručicama, a tek onda traži mamu i doručak.

Mališu smo počastili prvim putovanjem i odlaskom na more. Put je podnio super tj. prespavao ga je. Promjena okruženja i klime mu nije pala baš najbolje tako da je prva dva dana bio nervozan, a niti ljetna sparina mu nije pomogla. No, kada smo ga odnijeli u borovu šumicu, zaštitili od vjetra njegovim šatorčićem, malo se primirio a kasnije i navikao na promijenjeno stanje. Ovoga puta nije močio prstiće u more, za to ima vremena krajem ljeta kada bude malo stariji, ali zato je uživao u večernjim tuširanjima pod pipom i mlazom mlake vode.
On je zapravo zlatno dijete! smokincerek


Post je objavljen 27.06.2011. u 13:39 sati.