Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/alexxl

Marketing

Kokosovo mlijeko!

Prvo malo novina:
24 sata, naslov: "Bolesni psihopat"
-ejjj novinaru, pa kaj ima zdrav psihopat?, cccccccccc

Oni su njega namjerno izmarali! Dragišu.
Sorry, a ja mislil kak ste smotani i kak ste "specijalci".
Dobar izgovor zlata vrijedi.

Vukovar danas! Poslje derneka sve pusto i dalje izrešetano.
Valjda bu za 200 godina pokrpali one fasade u centru.

E sad sam zbacil to smeće iz sebe, pa ajmo na posel.



Sijamska azijska hrana, hehehe.
Thailand, Thai.
Isto interesantna kuhinja, alla kineska.
Kak je približiti jednom Europejcu, nama?
Pa smo u Europi, kaj ne?

Kupiš si sezamovog ulja, soya sauce, Nam Pla fish sauce, malo Oyster sauce, kaku limunsku travku i kokosovog mlijeka.
Curry pasta, ginger sviježi korjen i tak.
Ostalo imamo doma.
Limunska trava, ili lemon grass. Samo kaže da ima okus po limunu,
sirova tvrda i kad je staviš u usta, kao da si stavio iverje nekog drveta.
Zamjenjiva limunom, ili limetom.

Imamo, ali! Lemon grass. Postoji neka firma tu pri nami, naša, kaj nabavlja te điđe za hotelske, a i druge restaurante.

No čak i profići tu nemreju nabaviti, kak im se digne. Naruče, pa čekaju da se
količina nakupi da bude isplativo, za sve. Mislim ono, pa nebuš za svaku travku mam juril na Tajland. Nonsens, jel tak.

No dobro, ipak ima toga. Ak Vam se baš svidi, poslje se treba organizirati, pa nekak drukčije nabavljati, vani, ili prek eBay-a, a ne po konzumima i Interšparovima, maspater.

Kokos
Dođem danas u Konzum, konzerva kokosovog mlijeka od 400 ml 32 kune!
Jebate, ondak je od kanarinca 320 kuna.
Nema manje! Prejdem u IŠ.
Ne poznam dućan, vrtim se ko "izgubljeni u svemiru". Vidim jednu nezaposlenu prodavačicu, retardirane face, kak zija okolo po plafonu.
Prilazim joj i u sebi si mislim:
-e sad si pravu našel. Ta ni sma nezna di je.
Kaj je najsmješnije znal sam i odgovor koji bu mi dala.
Odgovor, sukladan izgledu njene face. Čista logika ruralnih krajeva.
-dobar dan, oprostite molim Vas gdje držite kokosovo mlijeko?
-pogledajte dole na odjelu mlijeka
-a ja bi od Dukata, Vindijino mi je prejako
Pitam drugu:
-nemamo
-ma kaj napamet drobite. Di su vam kineske điđe?
-tam
-ote zmenom
Dođemo tam i pokažem joj iste sekunde.
165 ml-13,99 kn
Eto zakaj im je plaća 2.600.

Btw, pinjoli 300 kuna, a prošle godine bili 100.
Vidim "Steviju" po 11,28 kn, zemem, kad na blagajni neće pročitati bar code:
-evo sad bum ja, sam
-daj zaboravi, sad bum ja tebe tu čekal pol vure, pa da mi ljudi iz reda jebu mater.
Ljudi u redu se smiju.


No ajmo kuhat.



Prvo priprema, koja je najopsežnija, a samo kuhanje je stvar minuta.

Jedan patliđan i jedna tikvica, pa isjeć na krupnije.



Onda sam se setil da krivo delam, jer piletini treba vremena da se napaca.
Sfiletiral sam prsa, pa u zdjelicu, posolil, malo soya sosa i fish sauce, tajlandskog Nam Pla i škrobnog brašna, Gustina, sve zmješal i na stranu.



Okus ribe i piletine?
Pa sjetite se španjolske Paella-e. Ide to, makar se okus Nam Pla zgubi u globalu.













Celer, šampinjoni, alge, češnjak, mladi luk, đumbir sviježi,
a gore već imamo tikvicu i patliđan.

Na jakoj vatri isfrigat, mariniranu piletinu, na vrućem ulju i staviti na stranu.
Oribati wok od ljepljivog škroba, da nebi poslije zagorijevalo.
Ko ima teflon, možda ni ne.



Pa počet sa friganjem povrća. Prvo tikvica i patliđan.





I tak redom dodavati i dinjstati uz mješanje na jakoj vatri.









Dodati friganu piletinu



Kokosovo mlijeko, pa ukrčkati.



Meso sam namjerno solil + soya.
Povrće sam samo malo solio.
Sad sam bacil kontrolu te malo dosolil, minutu uskrčkal, na smanjenoj vatri i gotovo.

Meni je ova klopa fantastična.
Nije skupo, zasitno je, zdravo.
Prilog????
Ccccccccccccc!
Pa riža, ne valjda pomfrit




Post je objavljen 26.06.2011. u 23:00 sati.