Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/crostojkovic1958

Marketing

PEVEC NEMOŽE SVE PODMITITI OKO SEBE !

Pevec je potkupio vlast u Koprivnici!


Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala (USKOK), trebao bi preispitati ima li tu sumnje, tj. da li se radi o podmičivanju. Pevec je darovao gradu Koprivnici 250 novih bicikla vrijednih 150.000 kuna, te Pevec je donirao i biciklističke kacige za najmlađe vozaće.

Svečani čin predaje bicikla odigrao se je na glavnom trgu u Koprivnici ispred gradskog poglavarstva, gdje, uredno složene bicikle je preuzeo gradonačelnik Zvonimir Mršić, od Višnje i Zdravka Pevec, vlasnika tvrtke "Pevec". Činjenica je, da postoji osnovna sumnja, da koprivnička vlast omogućila je obitelji Pevec - kupnju "Hotela Picok" u Đurđevcu, za 6,9 milijuna kuna, između ostalog bilo je i drugih petnaest ponuda, tj. raznih kupaca...

Gradonačelnik Zvonimir Mršić ima svoje ljude u svim Nadzornim odborima koprivničkih poduzeća - a i sam je vlasnik privatne firme. Čudno je, jer ne radi se tu o poklanjanju "par bicikla", odnosno o "tri bicikla", to je hrpa bicikala od 250 komada. Međutim, čudno je i to Pevčevo razbacivanje s novcima - a nije ni prvi puta, nešto tako slično.

Eto, novo stvoreno plemstvo, razbuktalo se je u Hrvatskoj, dvijestotinjak bogataških obitelji - caruje i radi što hoće... Oni su, i zakon i pravda, i sve drugo, oni odlučuju o svemu. Da li vidimo, sve one građne: seljake, radnike, umirovljenike,..., koji sve teže žive u mračnim i blatnjavim kolibicama. A "mali carevi" bave se uređenjem svojih dvora, ili bolje rečeno - prikupljanjem (sve) većeg bogatstva. U njihovim je rukama moć i država hrvtska.

Dok jedni nemaju kruha, drugi obilato uživaju u imovini koju su opljačkali, ili je pod sumnjivim okolnostima stekli. Mislimo, da je takva "donacija" nemoralan čin, s kojim se sučeljava naša društvena zajednica. Ipak je to davanje, na jedan način "mita". I tu sigurno nešto "smrdi". Treba upitati: Zašto je vlast u Koprivnici prihvatila primiti - takav neobični poklon?

Ili se time, i drugi građani pridobivaju, odnosno, podmičuju, da i oni budu zadovoljni, i da šute, samo zato što će voziti bicikle. Ljudi se tako primoravaju na poslušnost. Dok građani šutke stoje u redu da bi vozili bicikl - i to im omogučuju oni koji predstavljaju narod. Takvi interesi i planovi društva - postaju žrtve građani, koje ruši, očito takva igra plitka i prevarantska. Pitanje je tko nadzire društvo da bi upozorio na propuste i odstupanja od zakonodavstva.

PREDSJEDNIK POKRETA "ŠTIT"
Branko Stojković

U Bjelovaru, 26. rujan 2005.


Post je objavljen 25.06.2011. u 17:40 sati.