Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/crostojkovic1958

Marketing

HNS-ovih OTVORENIH 200.000 RADNIH MJESTA !?

VLASTI SE SMJENJIVAJU, A STANJE SE NE MJENJA !?


Priopćenje

Nije dovoljno imati vlast - treba znati upravljati. Otvorit ćemo 200.000 noih radnih mjesta. Obračunat ćemo se s lopovima! Uvest ćemo parlamentarni umjesto polupredsjedničkog sustava! Vratit ćemo ukradeni hrvatski novac iz inozemstva! Smanjit ćemo naše plače! Iselit ću se s Pantovčaka i ne ću ljetovati na Brijunima! Ovo su bile udarne predizborne parole današnjih hrvatskih vlastodržaca koji su to postali 3. siječnja 2000. godine. Nije dovoljmo steći vlast bez znanja kako se dobro upravlja gospodarskim i društvenim odnosima. Tko se bori za vlast samo u svrhu osobnih probitaka, a ne da svojim znanjem unaprijedi opće dobro, pogriješio je.

Već se dugo, u svijetu i kod nas u Hrvatskoj, događa da na vlast dolaze za Upravu nesposobni ljudi, bez svijesti i znanja o svrsi i pravom smislu života, te pravim tvarnim i tvoornim vrijednostima. Ne zamjeram im što ne znaju, jer se zabluda, u kojoj svi živimo, stvarala kroz svu povijest čovječanstva. Krivim ih zbog otpora poštenju i slobodi iznošenja znanja i ideja stvorenih na znanju stečenom izvan formalnih oblika. I ova sada ponovo HDZ-ova vlast "pokreće hrvatsku", s prevarnim obečanjima i pričama. Uzmimo naprimjer da PDV o kojemu se toliko piše i govori Sanaderova vlada tobože skida sa 22 posto na 20%, dok s druge strane svakodnevno sve poskupljuje, a životni standard i skupoća postali su neizdržljivi. Na kraju je vlada konstatirala da je proračun pazan i da je Račanova vlada ostavila velike dugove, te da nema ništa od skidanja proračuna. To je opet "pranje mozgova" građanima s politikom kojoj smo svi diktatorski podvrgnuti.

Nismo na svijetu zato da uništavamo prirodna dobra i trošimo budućnost svoje djece. Čovjek nema razuma zato da pomoću njega izmišlja politiku, nasilje, svakojake prepostavke i umjetne vrijednosti. Naši vodeći političari pričaju takve gluposti, a pitamo se zašto se stanje u našoj državi ne mjenja. Prvi čin eksploatacije je pozajmljivanje novca uz lihvarske kamate. Na što se sve vlast obvezala ugovorima kojima je prodala domaće banke strancima? Je li među tim obvezama i ta da se u Hrvatskoj neće uvoditi protulihvarski zakon? Priča se da u nas nema inflacije, ili kako je mala. To su laži neodgovornih političra. A prehrambeni prizvodi učestalo poskupljuju i sve ono što je nužno za život. Postali smo najskuplja zemlja.

Narod zna kad mu nije dobro i kada u državi nešto škripi, ali ne zna što treba učiniti da bude dobro. Državni vođe bi trebali znati što narod ne zna, a svjedoci smo da ne znaju, pa bi bilo pošteno da se odreknu vodstva. Oni to neće, jer još ne shvaćaju da narod ostaje, a vlade propadaju. Ne bi se upuštali u posao kad bi ih narod kažnjavao, kao što se to počelo događati na mađunarodnom nivou za ratne zločine. Ako ova država ne prihvati da procesuira sve krivce i sve kriminale i zločine - brzo će propasti. Preljevanje iz šupljeg u prazno nikuda ne vodi.

Došlo je vrijeme da se argumentirano progovori, i nema skrivanja, niti ravnodušnosti i pasivnosti...Promotrimo našu političku scenu. Premalo je kandidata za vrhovnu vlast i dužnosti pedsjednika države. Izborni rezultati se fingiraju*, i jedni te isti ljudi se vrte u krug. Govori se da je Sabor Republike Hrvatske od jednog "lobija", koji imaju svi gotovo po pet mandata u Saboru. Gdje to u normalnom svijetu postoji, da naprimjer kao što je Vladimir Šeks uživa peti mandat. Zašto se to taji da je Sabor Šeksov. Kakve to ima veze sa demokracijom?

Oni osnivaju političke stranke koje se samo po nazivu razlikuju, međutim po shvaćabnju svoje uloge iste su. U budučnost se ne ide zatvorenih očiju. Slušamo samo plač o nestašici novca, i veselje kad nam netko iz inozemstva ponudi zajam. Lošim gospodarima stalno trebaju zajmovi. Budući da nam je država zajednička kuća, mogli bismo se poslužiti - za opomenu - narodnom izrekom: "nesložna braća - propala kuća". Nisam čuo od vladajuće (ove) strukture i stranaka u opoziciji za konstruktivan plan i program ekonomskog oporavka i napretka. Tko ne zna pokrenuti gospodarstvo u takvoj zemlji kao što je naša, taj zaista jenesposoban. Mi u Hrvatskoj imamo sve uvijete za čistu proizvodnju dobara za život, ali trebaju vodećr strukture promijeniti način razmišljanja. Mnogima povijest ne služi za pouku. Zar opet u povijest moramo koračati uz lažna obećanja, i bolene umove? Ne moramo, ali ipak to činimo.

S poštovanjem!

U Bjelovaru, 27.5.2004.
Predsjednik Udruge:
Branko Stojković



Post je objavljen 24.06.2011. u 18:53 sati.