Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/crostojkovic1958

Marketing

PRVACI REDA SU GLAVNI U KRŠANJU ZAKONA

TO JE SAMO POTVRĐENI NERED

U povodu prometne nesreće sada već bivšeg načelnika PU Bjelovarsko-bilogorske Stjepana Cavića priopćenjem se oglasila Udruga "ŠTIT" Bjelovar

Ništa nas posebno nije iznenadila vijest da je načelnik PU Bjelovarsko-bilogorske pijan službenim vozilom izazvao tešku prometnu nesreću. Branko Stojković, predsjednik Udruge "ŠTIT", prije nekoliko je mjeseci zamolbom zatražio da ga načelnik Cavrić primi na razgovor službeno ili kao obična građanina, kako bi upozorio na kršenje ljudskih prava, što čine određeni djelatnici policije.

Načelnik nije imao vremena za nas ni za dijalog, ali je imao vremena da se okolo vozika i napija.

Gospođa Đurđa Adlešić znala je o kakvu je čovjeku riječ i zato su u početku HSLS-ovci iskazali i javnosti priopćili svoju sumnju prema kojoj načelnik PU Bjelovarsko-bilogorske Stjepan Cavrić ne zaslužuje njihovu potporu. Udruga "ŠTIT" zaželjela je 03. travnja 2001. godine dobrodošlicu načelniku PU, smatrajući da će napokon netko doći i uvesti reda i discipline, nositi se protiv kriminalnih radnji i pljački društvene imovine - piše, uz ostalo, u priopćenju Udruge za ostvarenje i praćenje građanskih prava "ŠTIT" Bjelovar. U njemu se dodaje kako su ministra unutarnjih poslova RH Šimu Lučina i ravnatelja policije Ranka Ostojića obavijestili da ih S. Cavrić i nakon dva mjeseca nije htio primiti na razgovor, te zatražili da se u PU Bjelovarsko-bilogorsku uvede red.

Drago nam je što ministar Š. Lučin nije prikrio ni ovaj slučaj nego je nakon prometne nesreće načelnika Cavrića udaljio s te dužnosti i javnosti priopćio njegovu grešku - piše u "ŠTIT"-ovu priopćenju koje su potpisali predsjednik te udruge Branko Stojković i njen tajnik Mario Očko.
(mmć)

Večernji list; 25. 01. 2002. (petak) str. 13.



Post je objavljen 24.06.2011. u 18:49 sati.