Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/crostojkovic1958

Marketing

STJEPAN ČLEKOVIĆ (HNS) NA TREBINI GLUMIO GLAVNOG ŠERIFA

DOGRADONAČELNIK JE NA TRIBINI GLUMIO REDARA


P R I O P Ć E N J E
(ZA MEDIJE I JAVNOST)

NOVAC ZA OBMANU



U srijedu 01. ožujka 2006., navečer u 18 sati održana je tribina pod nazivom “Kriza u obitelji”, koju je organizirala Udruga “Za zdravo i sretno djetinjstvo”. Tribina je održana u velikoj dvorani Gradske uprave, u koju je (glavni) ulaz iz ulice A. B. Šimića. Predavači su bili: prof. dr. psihijatar Dubravka Kocijan-Hercigonja, dr. sociolog Antun Petak, dr. medecine Marija Kudumija-Slijepčević, dr. teolog Mijo Nikić i dr. Marina Jurčić.

DOGRADONAČELNIK JE NA TRIBINI GLUMIO REDARA

Ulaz na tribini je bio slobodan, isto tako, bilo je slobodno i postavljati pitanja. Nakon izlaganja predavača, ja sam postavio nekoliko pitanja, gdje napominjem da nikog nisam vrijeđao. Odjednom. Iz prvog reda, u kojem sjede veliko-dostojnici, digao se je dogradonačelnik Stjepan Čleković i rekao mi je: da sjednem i šutim. Ja sam nastavio dalje govoriti tj. postavljati pitanja. Čleković je brzim koracima došao do šestog reda, do mene. Rekao sam mu da se odmakne od mene, kad je on vidio da mu je fizički nastup neuvjerljiv Čleković mi je rekao, odnosno zaprijetio: “SAD ĆEŠ VIDJETI!” Sa svog mobitela pozvao je policiju protiv mene. To su svi nazočni mogli vidjeti i čuti. Policija nije došla, jer nije imala razloga. To ti je sistem. Tako su se naučili samo protiv Stojkovića lažno pozivati policiju. Ja sam neki prekršitelj, a organizator tribine nije tribinu prijavio na policiju, niti dobio dozvolu. Ovo je čisti dokaz kako Čleković provodi UDB-aške metode zaplašivanja. Eto on misli da smo mi u iračkoj demokraciji, ili bolje rečeno u staljinističko doba.

TRAŽIMO SMJENU DOGRADONAČELNIKA

Neki današnji političari kao da slijede politiku iz 16. stoljeća. Sve češće i nemilosrdnije udara se na građane, na svim frontama rabeći sve sredstva birokratsko-državne vještine. U trenutku kad su takvi ljudi zasjeli, i preuzeli vlast u Bjelovaru, sigurnost građana i njihova sutrašnjica je daleko više postala upitnija. Ne postoji građansko samoupravljanje. Kultura dogradonačelnika Člekovića je najbolji izvozni proizvod Bjelovara. Samo se pozivaju na titule. Titulaši su sve i ovo napravili u našem društvu. Pričaju laži i opsjednuto lamantaju. Pozivati na nekoga policiju, samo zato što je postavio na tribini istinita pitanja je apsurd. Brine li ikoga to, što taj Čleković nikada nije učinio ništa za ovaj grad, a postao je dogradonačelnik. Početkom prošle godine Grad je grcao u velikim dugovima, a sada je zadužen kreditima o kojima se šuti.

NAKARADE

Surovostima i poteškoćama nikada kraja, godine iza nas i jesu bile takve, ali i ove u kojima trenutno egzistiramo su daleko od normalnih. Ne znam kako je u Mađarskoj, ali kod nas je prilično perverzno! Primitivizam koji se pakuje u nešto što kao manje smrdi. Svi se zaklinju u demokraciju i evropske integracije, a rado bi da im još žene peru smrdljive noge. Čardak ni na nebu ni na zemlji, i svi se kao zezaju, i svima je kao dobro, i svi su nam krivi, svjetska zavjera, a kad dođe račun na naplatu, onda se svi prave ludi …

U BJELOVARU IMA 300 UDRUGA KOJE PRIMAJU NOVAC

Tribina baš nije bila ni posjećena. Profesori su doveli dva razreda školaraca iz gimnazije da popune dvoranu. Branko Stojković zamjerio je moderatoru i voditelju skupa prof. Kseniji Matuš što je u svom uvodnom izlaganju samo istaknula Udrugu informatičara, dok druge ne. Moram ovdje spomenuti da upravo ta Udruga informatičara nema ni najobičiji skener, jer nekoliko puta smo pitali da nam skeniraju fotografije. U Bjelovaru su osnovane udruge koje se predstavljaju da štite civilno društvo, a u biti nigdje ih nikada nema, samo po potrebi se javljaju i kad trebaju biti na platnom spisku. Prof. Matuš u poglavarstvu Grada Bjelovara predstavlja Udruge civilnog društva. Tko je nju ovlastio i gdje je njezin rad u udrugama da ona uopće nešto zna. Sve udruge koje se oko nje okupljaju su samo dekor vlasti. Jedina istinita udruga je “ŠTIT”, zato im i smeta. Smiješno je da Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti može raspisati javni natječaj za Udruge civilnog društva, te im davati svoja financijska sredstva. Za to bi bio nadležan Vladin Ured za udruge i suradnju sa udrugama. Sve je ostalo isisavanje novaca za osobna prenoviranja.

NJIHOVA OBEĆANJA I IDEJE NISU NIKAD PROVELI U DJELO

Što su obiteljska prava manja ili (npr. pravo na obiteljsko vlasništvo), napredak i razvoj obitelji je manji, odnosno razvoj i tjeskoba je veća. Obitelj je izgurana iz temeljnih vrijednosti, postoje mnoge državne institucije koje bi trebale voditi brigu ali to ne čine. A u zaključku to je tiho birokratsko ludilo nad dušom puka. Bez ikakve kritike, naše društvo je suočeno sa neradom, neodgovornošću i kaosom… Više se danas vodi briga oko životinja, nego o djeci i obitelji. Pričao mi je jedan mladić koji ima 28 godina, kako ga je jednom prilikom policajac tražio osobnu iskaznicu. On mu je rekao da nema. Policajac ga je pitao: zašto nema? Mladić je odgovorio da nema novaca da se fotografira i da plati državne biljege. Rekao je da neradi, da nema gdje stanovati i što jesti. Između ostalog taj mladić je rekao: što će mi osobna iskaznica da nosim od države koja ne postoji, jer o njemu, kao ni o drugima ona ne vodi brigu. Nijedna politička stranka, kao ni Člekovićev HNS nije htjela inzistirati na smanjivanju birokratskih poslova u državnoj upravi, a naročito onih koji su izmišljeni.

ŠTO NAMA TREBAJU DOGRADONAČELNICI ?

U Bjelovaru, 02. 03. 2006.

PREDSJEDNIK POKRETA “ŠTIT”:
Branko Stojković

www.stit-bjelovar.hr
e-mail: brankostojkovic1@yahoo.com
Tel: 091 / 797-65-56


Post je objavljen 24.06.2011. u 18:03 sati.