Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vegeterijanci

Marketing

Šparoge s jajima

Sastojci:
50 dag šparoga
6 jaja
4 dag ribanog sira
0,5 dl ulja
2 žlice mlijeka
1 vezica mladog luka
peršinovo lišće
sol, papar

Šparogama odsjecite tvrdi dio i operite ih. Zatim ih skuhajte u osoljenoj vodi. Kuhane šparoge izvadite, dobro ocijedite i narežite na manje komade. Jaja razmutite, dodavši malo soli, papra i mlijeka. Mladi luk očistite, operite i odstranite zeleno lišće. Zatim luk i peršinovo lišće sitno nasjeckajte. U većoj tavi na malo ulja na umjerenoj vatri popržite kuhane šparoge, te luk i peršinovo lišće. Zatim prelijte razmućenim jajima i promiješajte. Pržite na srednjoj vatri, pazeći da jaja ostanu sočna, odnosno da omlet izvadite dok je još mekan i vlažan. Pospite ribanim sirom i poslužite.

Post je objavljen 29.06.2011. u 11:22 sati.