Velika većina trovanja hranom može se pripisati mesu i proizvodima životinjskog podrijetla. Manje od 10 posto britanskih klaonica zadovoljava higijenske uvjete za izvoz mesa u Europu, a inspektori upućuju prigovor zbog neadekvatne sterilizacije i rastrgnutih crijeva koji meso prljaju fekalijama. Infekcije koje se prenose mesom uključuju salmonelu, kampilobakter, trakavicu i druge parazite, listeriozu, toksoplazmozu i klamidije.
Nastavljaju se otkrivati još ozbiljnije opasnosti. Trgovački tisak piše da britanska govedina može biti izvor rijetkog organizma koji može uzrokovati fatalno oštećenje bubrega iznoseći otkriće sheffieldskih istraživača javnog zdravlja o toksinu kojeg proizvodi Escherichia coli. Jedno istraživanje u Švedskoj sugeriralo je da je mlijeko dojilja čija je ishrana laktovegetarijanska sadrži najniže razine DDT-a i PCB-a i drugih zagađivača okoliša.
Redovito se dokazuje da hrana životinjskog podrijetla sadrži više ostataka toksina koji mogu biti naročito koncentrirani zbog svog prenošenja hranidbenim lancem.
Prema knjizi 'Meso - prirodni simbol', Nicka Fiddesa
Post je objavljen 22.06.2011. u 08:57 sati.