Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/oska

Marketing

-IFD-PAKLAREVO-

ISPOD PAKLARSKIH STIJENA NA XVII. SMOTRU FOLKLORA U RAVNU SLAVONIJU U NASICE

IFD-Paklarevo ucestvovalo je 12.lipnja.2011 na XVII smotri folklora nasickoga kraja.Nastupali smo zajedno sa folklornim grupama toga kraja gdje smo sa nasom 500-godisnjom starom nosnjom razbili slavonsku kicavost i ujras.
Slavonci su nas lijepo docekali,ali su nas cudno promatrali u nasoj narodnoj nosnji,kao da smo iz drugoga svijeta ,pa zar i nismo.
Unatoc tome,ponosili smo se nosnjama nasega kraja.U grofovskom starome dvorcu grada Nasica jeli smo izuzetno dobar grah.U Nasicama je jako lijepo a u blizini dvorca nalazi se jezero Lapovac.
Posjetili smo i grob poznate skladateljice Dore Pejacevic.

Nas nastup sastojao se od poznatih pjesama"Podravno"
i "Zetalice" te takodjer od kola djuture i zavrzlamom za koje smo dobili veliki pljesak.
Davor i Jasna Golub bili su nasi domacini i lijepo su nas docekali i mozemo reci blago onome mjestu koje ima takve osobe kao Davor i Jasna i njihove 3 kcerke..
Jasna je napravila mnogo poslastica,peciva,kolaca a Davor cobanac.Davoru i Jasni u svemu tome pomogli su i nasi Paklarcani koji zive u Slavoniji;Ivica i Jadranka Skulj,Milko i Velemir-Vevija Coric.
Lijepo je bilo vidjeti nekadasnje susjede koji su sa suzama u ocima zeljeli da saznaju za sve sto je vezano za rodni kraj i Paklarevo,koje nemogu i nece nikada zaboravit jer je sudbina tako htjela da odu iz Paklareva.Obecali su da ce doci cim prije ili vec 06.08 na sijelo u Paklarevu ili misu na Paljikama koja ce biti 31.07.2011.
Vrijednu domacici Jasnu rasplakali smo sa pjesmom Golubice bijela,sto si nevesela".
Pri povratku u autobusu uz druzenje ipjesmu pratili su nas i nasi harmonikasi,Zoran Stojak i Ivan Marjanovic.
Jos moramo spomenuti da su domacini obecali doci zajedno sa tamburasima na sijelo u Paklarevo koje ce se odrzati 06.08.2011. te stoga pozivamo sve ljubitelje
starih obicaja,pjesama i narodnih nosnji da sa nama uljepsaju taj dogadjaj jer ljeto u Paklarevu ce biti doista zanimljivo!!!!!
Misa na Paljikama-31.07.2011
Sijelo u Paklarevu-06.08.2011









Post je objavljen 19.06.2011. u 23:29 sati.