Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/retinopatija-pigmentoza

Marketing

1. studeni 2010. - prvo jutro u Kanadi

Kada smo tog, kišnog jutra 1. studenog 2010. zajedno s g. Curmanom (kojem ovim putem zahvaljujem na svemu što je učinio za nas, a i svima ostalima u Vancouveru) oko 9h krenuli prema Wellspring Clinic, brat i ja smo tek tada shvatili da se nalazimo u nekom potpuno drugačijem svijetu. OK, svijet je jedan, ali u odnosu na Europu, sve je bilo drugačije. Od automobila, semafora, oznaka na cestama, izgleda kuća itd. Dan prije, stigli smo navečer oko 21h i, pošto nam je to bio prvi dolazak u Kanadu, imali smo dosta provjera na granici na aerodromu. Provjeravali su nas na 1. šalteru, pitali nas zašto dolazimo i gdje idemo, koliko novaca imamo i koliko dugo planiramo ostati u Vancouveru. Tu smo sve iskreno rekli. Zatim 2. šalter, 2. kontrola na kojoj smo morali otvarati torbe i pokazivati liječničke nalaze da uvjerimo carinika da dolazimo na liječenje. I to sve nakon više od 26 sati putovanja, bez spavanja, jer u avionu u ekonomskoj klasi, se baš i ne možete udobno naspavati. Nakon otprilike sat i pol čekanja u redovima i kontrole na aerodromu - dobili smo pečat u putovnice i prošli!

No dobro, da se vratim na to kišno jutro. Vozili smo se s g. Curmanom i kada smo došli na adresu klinike (West King Edward Avenue 916), nismo uočili nikakav natpis "Wellspring Clinic" ni ništa drugo što bi upućivalo da se tu nalazi neka klinika. Ja sam bio malo začuđen, a kasnije mi je moj brat priznao da je u tim trenucima bio vrlo sumnjičav - šta je sad ovo?! No, tada smo nazvali kliniku i rekli su nam da će medicinska sestra (Cathy) izaći na parking da nas potraži. Da vam se ne bi dogodio isti ovakav slučaj, kada budete išli u Kanadu, malo ću opisati što se otprilike vidi kada dođete tamo.

S West King Edward Avenue vidi se veliki trgovački centar Safeway (tu smo brat i ja kupovali namirnice skoro svaki dan), a ispred trgovačkog centra (malo sa strane) nalazi se benzinska postaja. S druge strane velikog parkinga je banka - Canada Trust - e morate ići baš prema toj banci i tamo se blizu parkirati. Tamo ćete vidjeti, koliko se sjećam, veliki natpis Optician, a tamo je još i kineska suvenirnica (tu smo kupili razglednice, a odmah ih na šalteru niže možete i poslati). Vi krenete prema tunelu s lijeve strane (vidjet ćete u izlogu izloženu registarsku pločicu - to je neka osiguravajuća kuća za vozila - velikim slovima piše OPEN na izlogu). To je dakle, suprotan smjer od smjera u kojem biste išli da želite ići u kupovinu u Safeway. Tamo se u produžetku još nalazi i ljekarna (tu smo kupili tablete za spavanje jer je bilo teško naviknuti se na vremensku razliku) i diskont pića u kojem imate jako veliki izbor piva. Inače, pivo i šibice ne možete kupiti u Safeway-u. Upaljač za potpalu plina našli smo na benzinskoj. inače, kutija cigareta na benzinskoj je oko 10 dolara najjeftinija, koliko se sjećam, a limenka piva od pola litre u diskontu pića je oko 2,5 dolara. Za naše prilike, jako skupo! Skužili smo da su alkohol i cigarete u Vancouveru veliki lukzus, a rijetko ćete vidjeti nekog da puši na ulici.

No dobro, vi krenete u taj tunel (haustor) i unutra ćete, ako dolazite iz smjera parkirališta ispred Safeway-a, s lijeve strane na vratima vidjeti kućni broj 916. To je to! Tu se nalazi Wellspring Clinic! ;-)

Post je objavljen 17.06.2011. u 21:17 sati.