Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rusalka

Marketing

u zagrljaju Lipnja ...

Photobucket
photo by rU


...

Svake minute u ljudskom tijelu umire 300.000 stanica - no to je zapravo manje od 0.0001 posto od ukupne količine stanica koje se u ljudskom tijelu svakodnevno nadomjeste. Znanstvenici vele da se u čovjekovu organizmu u tijeku 7 godina sve stanice zamijene novima.To znači da danas u mojem, kao i u tijelima svih živih ljudi, nema niti jedne stanice od prije 7 godina.

Ne znam koliko sjećanja u nama umire svakoga dana, koliko se zaboravljenog nadomjesti novim utiscima. I pitam se: Jesmo li svakih 7 godina i psihološki, a ne samo fizički - 'nova' osoba?

Dakako, pitanje je bilo samo retoričko.
Kontinuitet osobnog identiteta moguć je upravo zahvaljujući kontinuiranosti promjena kroz koje prolazimo od rođenja do smrti. Identitas u korijenu ima riječi 'idem' što znači isto. Identitet označuje odnos po kojem je neko biće, pojava ili svojstvo jednako samom sebi, unatoč kontinuiranim promjenama.
Od izvora do ušća rijeka teče, krivuda mijenjajući vodostaj, tok i obale, no ipak zadržava svoje ime. Drava je i potočić koji vijuga Tirolom i rijeka koja, protječući pokraj moga grada, hrli u zagrljaj Dunavu.

A ja, dok ovog lipnja hrlim u zagrljaj Tebi, kotrljam sjećanja na sve naše susrete, kao što Drava svojim koritom kotrlja pijesak, rušeći postojeće i stvarajući nove sprudove i otočiće. Novi lipanjski cvat uz dravsku obalu i ovoga lipnja miriše slatko i poznato, k'o i lani ...

A Ti ipak veliš da Te ovog lipnja ljubim slađe
nego prošlog ...







Post je objavljen 16.06.2011. u 10:57 sati.