Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

Europsko ekipno prvenstvo u gou – Kvalifikacije u Ligu A i Ligu B – utorak 14. 06. 2011.


>Poljaci ušli u Ligu A pobjedom protiv Finaca, a Švicarci uvjerljivo pobjedili nas i ušli u Ligu B

Za popunjenje liga Europskog ekipnog prvenstva u gou preostale su za ovu sezonu još kvalifikacije. Igraju ih pretposljednji u ligi protiv drugoga iz niže lige. Time bi bili definirani sastavi liga za sljedeću sezonu. Postoji još mogućnost ulaska u natjecanje novih reprezentacija, jer ove sezone nisu igrale sve. Ako dođe do takovih prijava ili odustajanja nekih koji su igrali ovu sezonu, to će se rješavati dogovorno.
Pogledajmo spomenute kvalifikacije.

Za Ligu A
Finland - Poland 2:3
Antti Törmänen (Tienb) 6.dan - Leszek Soldan (Lesio) 5.dan 1:0 W+34.5
Vesa Laatikainen (baldur) 5.dan - Mateusz Surma (drakula95) 4.dan 0:1 W+R
Javier-Aleksi Savolainen (Aleksito) 5.dan - Kamil Chwedyna (Kamil) 4.dan 0:1 B+5.5
Mikko Siukola (Kettu) 4.dan - Koichiro Habu (Habu) 4.dan 0:1 W+R
Jesse Savo (Werfeus) 4.dan - Marek Kamiński (Kamyk) 4.dan 1:0 W+Time

Za Ligu B
Croatia - Switzerland 1:4
Matej Zakanj (sylar) 4.dan - Sébastien Koch (seb) 2.dan 0:1 B+Forfeit
Vedran Vasiljevic (Vaske) 2.dan - Lorenz Trippel (betterlife) 1.dan 0:1 W+R
Vigor Grego (vigivigi) 1.dan - Félicien Mazille (dragonrojo) 1.dan 0:1 B+R
Mladen Smud (Muradenu) 2.kyu - Roberto Morrison (Hikarob) 1.dan 0:1 W+Forfeit
Lovro Furjanic (Lovro) 2.kyu - Flavien Aubelle (Claypool) 1.dan 1:0 W+14.5

Poljaci će dogodine igrati u najjčoj ligi. Nije bilo uvjerljivo, ali dovoljno da spuste Fince u Ligu u kojoj smo i mi ove sezone igrali. Da, ove, ali ne i sljedeće.
Švicatci su nas savladali uvjerljivo sa 4:1. Ta uvjerljivost je uglavnom zbog naše neorganiziranosti i neozbiljnosti. Dvije smo partije izgubili bez borbe, jer se Matej i Mladen nisu pojavili na internetu na Pandi. Bile su to, kako to nama izgleda, objektivne teškoće. Da, ali u ozbiljnom pristupu se one trebaju svoditi na minimum. Matej je morao u školu iznenada. Za to smo morali imati spremnu rezervu i to najavljenu. Mladenu je otkazao program u kompjutoru. I nije to bio samo problem kompjutora. Sigurno je bilo rješenja, ali Mladen, vrlo slaboga vida, nije našao rješenje za taj problem i vrijeme je minulo. Taj problem je postojao nekoliko dana, da ga Mladen nije bio svijestan. U ozbiljnom pristupu je trebao provjeriti program koji dan ranije.
Zbog nermogućnosti praćenja, uslijed neispravnosti programa, nisam ni vidio što su drugi uradili, ali sam kasnije na stranici prvenstva, a to mi u kompu radi, vidio rezultate. Vedran i Vigor su izgubili predajom. To se događa kada je pozicija jasna, a to znači da nije bilo tijesno, jer bi se tada sitno brojalo. Obraz je osvjetlao samo Lovro. Taj karlovački 16-godišnjak ozbiljno radi, ali još sakuplja iskustvo. Nadam se da neće izgorjeti u ovakovom okruženju. Također se nadam da će Matej naći zanimanja za igru u nekom budućem boljem stanju u našem gou. U sljedećoj sezoni igramo u Ligi C. Raduju nam se prijatelji iz Bosne, jer dolazimo k njima.
Nadam se i tome da će mladi preuzeti kormilo ovoga broda. Mi im možemo svjedoćiti što nije dobro. Imamo veliko iskustvo, a ono je tim vrijednije što je više pogrešaka bilo. Pogotovo u mene.
Ostaje nam još play-off za vrijeme European Go Congressa 2011 u Bordeauxu u Francuskoj u srpnju, kada za prvaka uživo igraju: Rumunjska, Rusija, Ukrajina i Mađarska.
bl. Muradenu


Post je objavljen 15.06.2011. u 12:53 sati.