Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zovemsesjecanje

Marketing

'Put u Jeruzalem' Jana Guilloua

Nakon ponešto naporne Povjesničarke, ova knjiga došla je kao pravo osvježenje. Put u Jeruzalem je lijepa priča o djetinjstvu Arna Magnussona i o razlozima njegova pristupanja svetom redu vitezova templara koji služe u Svetoj zemlji.

Briljantan i uzbudljiv prikaz srednjovjekovnog svijeta koji nam, uz napetost radnje te intrige, donosi ljubavnu priču o mladom junaku Arnu Magnussonu.. Plemić Arn kao dječak odlazi na školovanje u cistercitski samostan. Ondje stekne najbolje duhovno i svjetovno obrazovanje svog vremena i vrhunske ratničke vještine kojima ga podučava bivši vitez templar. Nakon što podijeli postelju s dvije sestre i tako počini smrtni grijeh, biva osuđen na dvadesetogodišnju pokoru – da kao vitez templar služi u Svetoj zemlji... Put u Jeruzalem prvi je nastavak popularne povijesne trilogije.



Arn Magnusson je vrlo skroman dječak koji je svoje djetinjstvo proveo u samostanu s ostalom samostanskom braćom koja su ga podučavala stranim jezicima i umijeću korištenja luka i strijele, ali i mača. Nakon što otac Henri shvati da je, sada već odrasli, Arn vidio samo svijet unutar samostanskih zidina, odluči ga poslati natrag kući u Arnas kako bi vidio kako izgleda svijet izvana te da se odluči hoće li ući u redovničku službu. Upravo ga je ta odluka stajala njegova slobodna života. O tome kako se bori s "bezbožnim" Saracenima u Svetoj zemlji više ima u drugom dijelu ove uzbudljive trilogije, Vitez templar

Post je objavljen 14.06.2011. u 16:25 sati.