Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/folklorni

Marketing

10 KUDova u Hrvatskom Čuntiću

VI Antunovski susreti.
HRVATSKI ČUNTIĆ - U Hrvatskom Čuntiću održani su šesti „Antunovski susreti“. U organizaciji KUD-a „Čuntićanka“ nastupilo je deset društava. Grad podupire sve kulturne aktivnosti, a ova manifestacija je u sklopu ljeta u Petrinji. Da bi ju bilo moguće održati Komunalac je uredio prostor oko crkve i franjevačkog samostana, a uz financijsku pomoć Grada napravljena je i nova bina.

Zamjenik gradonačelnika Milan Herceg nam je kazao o značaju crkve sv. Ante i njene obnove: „Crkva svetog Ante je zaslužila da dobije ovakav sadržaj. Mi smatramo da je ovo prva crkva koja je izgorjela 1991., a neki smatraju da to Kijevo. No to nije bitno, bitno je da povratkom na sve porušeno, zapaljeno i srušeno dajemo maksimalno sebe.“

U domaćem KUD-u „Čuntićanka“ djeluje samo pjevačka sekcija. Kako nam je kazala predsjednica KUD-a Katica Radošević pjevaju izvorne pjesme koje se mogu čuti samo u ovom kraju poput „Sjajna roso“ i „Majka Mari kose plela“ Uz domaću „Čuntićanku“ nastupili su KUD-ovi „Martinčani“ iz Martinske Vesi, „Kolovrat“ iz Lekenika, „Pounjski Pleter“ iz Dvora, „Budičanka“ iz Budičine, „Pališna“ iz Severina na Kupi, „Hrastovička Gora“ iz Hrastovice, „Maja“, „Seljačka sloga iz Bobovca“, te Folklorni ansambl „Petrinjčica“.

Petrinjski radio

Post je objavljen 14.06.2011. u 10:27 sati.