Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rose-julijana

Marketing

Volontiranje

Kreatori o volontiranju. (iz časopisa "Budi neovisan")
Kroz naše druženje i aktivnosti otkrili smo sve dobrobiti volontiranja.
Prošli smo kroz edukaciju i krenuli smo volontirati na različitim područjima.
Naša voditeljica je volonterski koordinator i stalna nam je podrška, i sama kao volonter.
Volontiranje je ugodno, zabavno, korisno i pravi je životni izazov. Otkriva nas kao osobe u slici poštovanje prema drugim osobama i samopoštovanja kroz osobne kvalitete.
Mi smo krenuli s volontiranjem po školama, u Domu za djecu te u Dnevnom boravku i pomoći u kući s umirovljenicima. Adriana redovno odlazi u OŠ Švarča gdje se druži i pomaže u učenju jednom dječaku kojem je takva pomoć potrebna.
Kreatori_debatta
Foto: Rose

(tekst napisao: Marko T.) Volontiranje je fenomenalan i k tome humani način popunjavanja slobodnog vremena.
Mi, Kreatori, volontiramo na nekoliko pozicija. Meni se najviše sviđa volontiranje u Domu za djecu Vladimir Nazor i u Dnevnom boravku umirovljenika. Uspostavili smo lijepu suradnju i uživam u ovim aktivnostima.
Isti je osjećaj i u volontiranju kod umirovljenika. Tamo se pak družimo sa starijim ljudima, dragim i toplim bićima kojima je dovoljno da se družimo, da suzbijemo opasnost od moguće usamljenosti. Zadovoljni su već zato što tamo jesmo. I kako bih onda ja mogao tražiti više? A opet, kao i s djecom, nakon tog druženja dovoljno je zadovoljstava u duši koje ne može nadomjestiti nikakvo umjetno i lažno stvoreno zadovoljstvo.
U tim našim druženjima sviđa mi se i to što svaki dan naučim nešto, što neprekidno učimo jedni od drugih. I te nove spoznaje ispunjavaju nas. Moj dojam je da je svako druženje sa starijima korisno za mene jer mi mogu dati mnoge savjete i pouke za dalje.


Post je objavljen 13.06.2011. u 20:34 sati.