Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/davorovenovosti

Marketing

"SVI ZA JEDNOGA, JEDAN ZA SVE"

Vrijeme: 18. lipanj · 21:00 - 22:30
Lokacija: P.O.U. Buje
Više informacija
Humanitarni koncert duhovne glazbe, za Tamaru Bogdan.
Tamara Bogdan rođena je u Rijeci 20. 12. 1995.
Po porodu je ustanovljeno da ima srčanu manu, ali se točna dijagnoza nije znala do 28. 12.1995. kada joj je učinjena kateterizacija i postavljena dijagnoza “TOTALNA TRANSPOZICIJA VELIKIH KRVNIH ŽILA”.
Predložena je operacija u Italiji.
12. siječnja odlazi u Italiju na operaciju koja počinje slijedeći dan.
Zahvat je učinjen, ali dolayi do problema te dijete ostaje bez kisika i uslijed toga dolazi do oštečenja mozga.
Drugi dan nakon zahvata na srcu, dolazi do pada lijevog plučnog krila. Tada se podvrgava joč jednom operativnom zahvatu koji je prošao uredno.
Nakon 30 dana boravka u bolnici, dolazi doma. Uz stalne kontrole i posjete raznim stručnjacima Tamara napreduje.
Nakon nekog vremena dolazi do iščašenja desnog kuka te se u Zagrebu 4. 10. 2007. podvrgava operativnom zahvatu nakon čega ostaje 9 tjedana u gipsu.
Operacija kuka i oporavak su protekli uredno.
Tada se mislilo da su za Tamaru sve operacije gotove, ali nije bilo tako.
13. 9. 2010. ustanovljeno je 95mstupnjeva iskrivljene kralježnice i dogovorena je operacija za 21. 9. 2010., kada je i uspješno obavljena.
Nakon oporavka potrebna su joj određena ortopedska pomagala, da bi joj olakšala život. To su ortopedska stolica, električna kolica i hodalica, što roditelji sami nisu u stanju nabaviti. Njena dijagnoza je takva da joj ne pripadaju takva pomagala, pošto ih ne bi mogla koristiti. Međutim, mama Vesna se toliko angažirala oko Tamare, vježbajući, pričajući s njom, radeći do iznemoglosti, da je uspjela u mnogo čemu gdje su doktori bili jako pesimisti i čak joj oduzeli nadu da će se Tamara moći sama hraniti, već da će morati koristiti sondu.
Naravno, zbog teškog fizičkog stanja, pomagalima su potrebni još mnogi dodaci, koji su jako skupi, zato cjelokupni iznos za ova tri pomagala iznosi oko sto tisuća kuna.
Evo… danas je Tamara s nama ovdje, zna da jet o za nju, smije se i raduje, jede sama i komunicira s najbližima koje je u potpunosti razumiju.
Nadamo se da će ovaj mali concert donijeti svoje plodove, da će i druge usta nove slijediti naš put i da će se uskoro Tamara moći prošetati u svoja električna kolica.

Post je objavljen 13.06.2011. u 15:59 sati.