Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/obadzo

Marketing

Pepeljuga, part two!

...Sinclar Bob - World Hold On

Svi znate bajku o Pepeljuzi koja zavrsava na nacin da se ona na kraju udaje za princa, a onda oni lipo i sritno zive do kraja zivota.

Ha, triba se nekako dici zamazat oci i nabrzaka zavrsit pricu, al' prica nije bas tako zavrsila...



Princ je ka' sta je i „red i obicaj“ prvi otisa bogu za kurira, pa je Pepeljuga nakon proslave svog 369 rodjendana, spokojno i mirno provodila svoje stare dane u stolici na ljuljanje, promatrajuci svit sa svog balkona u drustvu svog macka Grge.

Jednog lipog litnjeg popodneva, niotkuda i iznenada opet se pojavi ona Dobra Vila i tu pocima nastavak ove davno zapocete price...

Pepeljuga se nemalo iznenadi, pa joj rece: ...heeeej dobra Vilo, odakle ti nakon svih ovih dugih godina???
Dobra Vila joj sa smjeskom odgovori: ...e draga moja, proslo je puno vrimena otkad smo se zadnji put vidile, ali ja dugo pratim tvoj sritan i zadovoljstvom ispunjen zivot!!!
...nije moguce dobra vilo, a cime sam zasluzila tu cast!? ...ushiceno ce njoj Pepeljuga, dok joj se njen crni macak Grga nemirno vrtija ispod noga i frkcao na goscu koja im je tako naprasito promjenila miran i spokojan zivot.
...pa kako se nisi nista prominila i ostala si i dalje dobra, odlucila sam ti ispuniti jos tri zelje. Ima li nesto za cim tvoje srce jos zudi?

Pepeljuga je ostala zatecena i presritna, a nakon pazljivog razmisljanja skoro ispod glasa izgovori prvu zelju: ...znas, zeljela bih biti besramno bogata!!!
U istom trenutku, njezina stolica na ljuljanje pretvori se u cisto zlato, a svi prozori u dvorcu postadose dijamanti.
Pepeljuga je bila zapanjena...
Grga, njezin crni stari odani macak, skocio joj je u krilo sav drscuci od straha.



Pepeljuga rece: ...oooooo, hvala ti Dobra Vilo...ovo je van mojih ocekivanja!!!
Dobra Vila joj odgovori:...jebat ga stara moja, to je najmanje sto mogu uciniti....sorry sta sam ovako lajava, al' dopizdilo mi je vise bit pristojna i fina!!!...reci ti meni sta ti jos srce zeli, samo daj i ne brini nista???

Pepeljuga pogleda svoje krhko, staro i oronulo tijelo i rece: ...zeljela bih da sam opet onako mlada i lipa kao nekad!!!

U istom trenutku zelja joj se ostvari i pretvori se ona opet u mladu lipoticu, dobre guze, lipih duda...prozmu je osjecaji koje je vec odavno bila zaboravila.
Tada joj Dobra Vila rece:...slusaj stara moja, ne mogu ti jos puno ostati, a ti imas jos jednu zelju!!! ...jebat ga, pozuri se malo, al' pazi sta ces pozeljeti!!!
Pepeljugu malo uhvati panika, u trenutku joj pogled padne na voljenog preplasenog macka u svom krilu, sinu joj luda pomisao i tiho rece: ...hmmmm, zelim da mog starog macka Grgu pretvoris u prelipog i zgodnog mladica!!!
Pomocu carolije, u trenu se Grga potpuno preobrazi – a kad je „gotov“ stao pred Pepeljugu, bio je najlipsi mladic kojeg je svit ikada vidija.
Dobra Vila opet se obrati Pepeljuzi: ...cestitam stara moja, vidim da si dobro izabrala...uzivaj u svom novom zivotu!!!... pa pa!!!...i uz bljesak plavicastog svitla – nestade!!!

Nekoliko nijemih trenutaka, Pepeljuga i Grga gledali su se oci u oci...

Pepeljuga je sila u stolicu na ljuljanje, bez daha gledajuci u zapanjujuce najsavrsenijeg mladica kojeg je ikad u zivotu vidila...k'vragu, bija je lipsi i od njenog pokojnog princa.

Tada je Grga prisao Pepeljuzi i cvrsto je zagrliija svojim misicavim rukama. Nagnuo se nad nju i svojim toplim dahom milujuci njenu zlatnu kosu, tiho joj na uho sapnuo:



...kladim se draga moja, da ces uskoro popizdit sta si mi onda davno dala odrizat jaja!!!


...lip pozdrav! mah


Post je objavljen 17.06.2011. u 00:05 sati.